fwto

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

HANSEL AND GRETEL(2007)


ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ:
ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΕΡΗΔΟΝΑ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΒΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΜΠΕΛΑΔΕΣ!
Παίζουν:Ji Hee Jin, Jeong myeong Cheon
Σκηνοθεσία:Pil Sung Yim

O Εun soo έχει ένα ατύχημα σε ένα ερημικό δρόμο . Θα προσπαθήσει να βρει βοήθεια μέσα στο δάσος.Εκεί ένα μυσ΄τηριο κορίτσι θα τον οδηγήσει σε ένα ονειρικό σπίτι, γεματό λιχουδιές και παιχνίδια.Η εξέλιξη όμως δεν θα είναι και τόσο γλυκιά και η υπομονή του θα εξαντληθεί!


 Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ

Από την Κορέα με αγάπη!Άλλο ένα διαμαντάκι με δυτικές επιρροές στην ιστορία του!Πως θα μπορούσε το γλυκό παραμύθι του Hansel και της Gretel να συνδέεται με μια σκοτεινή κορεάτικη ταινία μυστηρίου και τρόμου?? Πρέπει να το δεις και θα καταλάβεις.Άκρως πρωτότυπο το σενάριο, εεξελίσσεται αρκετά αργά με τα νεύρα σου να τσιτώνουν αρκετές φορές , όχι τόσο επειδή δεν σου αρέσει ότι βλέπεις αλλά γιατί η συμπεριφορά των μικρών πρωταγωνιστών είναι άκρως εκνευριστική!(υπάρχει λόγος βέβαια για αυτό). Ξέχνα τα αίματα , κομμένα κεφάλια κτλ, η ταινία εστιάζει καθαρά στο ψυχολογικό σου κομμάτι και στο τέλος θα σε τουμπάρει ἐτσι, που ότι νεύρα κι αν είχες καθόλη την διάρκεια της ταινίας θα φύγουν και θα νιώσεις και ενοχές!!!!
ΞΕΡΩ σκας να μάθεις τι στον διάκο γίνεται σε αυτή την ταινία!Δυστυχώς δεν μπορώ να σου πω περισσότερα γιατί θα χαθεί όλη η μαγεία!Απλά να ξέρεις πως όσο κι αν σου φαίνεται παράξενο η ταινία όντως συγγενεύει με το γλυκό μας παραμύθι!Ευγε στους Κορεατες!!

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΟΥ

ΘΑ ΓΕΛΑΣΩ?-0\5 
όχι!

ΘΑ ΚΛΑΨΩ?-3\5
στο τέλος μια συγκίνηση ίσως τη νιώσεις!(no tears)

ΘΑ ΘΕΛΩ ΚΑΡΔΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΕΡΩΤΕΣ?(ΑΙΣΘΗΜΑ-SEX)-2\5
νομίζω στο τέλος επεσα στα πατώματα!

ΘΑ ΚΛΕΙΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ?(ΦΟΒΟΣ-ΒΙΑ)-1\5
οχι!

ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΡΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ?(ΔΡΑΣΗ-ΑΓΩΝΙΑ)-4\5
αργή ανάπτυξη αλλά άκρως ενδιαφέρουσα η τροπή του!

ΘΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΩ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ?(ΣΚΕΨΗ)-3\5
η τροπή της ταινίας θα σε βάλει σε σκέψεις !Μας δείχνει μια άλλη οπτική για τα ΄΄κακά΄΄ όντα!

ΘΑ ΔΩ ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ?(ΟΠΤΙΚΑ ΕΦΕ)-2\5
ζαχαρωτά , καραμελιτσες και αλλες λιχουδιές!

ΘΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΩ?(SOUNDTRACK)-1\5
μπα....

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ-8\10

1 σχόλιο:

  1. Είδα προχθες την ταινία και την καταευχαριστηθηκα! δεν εχω ξαναδεί παρόμοια! Ο ελληνικός τίτλος είναι "Σκοτεινό δάσος" και η αλήθεια είναι ότι δεν με προϊδεασε για τις δυτικές επιρροές αλλά ούτε και για το τι θα ακολουθούσε! Από τις λίγες ασιατικές ταινίες θρίλερ που εχω δει και μου έμειναν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ShareThis