fwto

Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Alice in Wonderland


Υπόθεση : Η Αλίκη μεγάλωσε και επέστρεψε στην Χώρα των Θαυμάτων, μόνο που δεν θυμάται τίποτα από την προηγούμενη επίσκεψη της και πιστεύει ότι βρίσκετε σε ένα όνειρο. Εκεί συναντά παλιούς φίλους, αλλά και επικίνδυνους εχθρούς, τάσσετε υπέρ της Λευκής βασίλισσας για να εκπληρώσει το αληθινό της πεπρωμένο, να απαλλάξει από την χωρά των θαυμάτων, την τυραννία της Κόκκινης βασίλισσας.


Γενικά: Θα ξεκινήσω λέγοντας πως η ταινία είναι καλή , ίσως όχι τόσο, η μεγάλη υπερπαραγωγή που περίμενα, αλλά σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένος. Ο Tim Burton, ευτυχώς, διατήρησε πολλά στοιχεία από τα βιβλία του Lewis Carroll, που έχουν να κάνουν με τις περιπέτειες της Αλίκης, έτσι ώστε να μην χαθεί το γενικό μοτίβο της ιστορίας. Ταυτόχρονα όμως, πρόσθεσε τη δική του σκοτεινή και ταραγμένη πινελιά στην αθώα περιπλάνηση της Αλίκης, κάνοντας το έργο πιο ιντριγκαδόρικο. Να πω επίσης πως η ιστορία που παρουσιάζετε στα βιβλία είναι ενοχλητικά παράλογη, χωρίς σημάδια συνοχής μετάξι τον περιστατικών που εκτυλίσσονται. Όλο αυτό το πήρε ο Tim Burton και με τον δικό του τρόπο σκέψης το έκανε ταινία, με λίγα λόγια η λογική χάνετε και το παράλογο κυριαρχεί. Πριν δεις την ταινία, θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος, γνωρίζοντας πως αυτό που θα δεις είναι λίγο αλλόκοτο, οπότε θα πρέπει να έχεις χαλαρό μυαλό και να μην περιμένεις κάτι φυσιολογικό, καθώς η ταινία διαθέτη παράλογες στιχομυθίες, που δεν βγάζουν νόημα μεταξύ τους και φυσικά, ελαφρός σαλεμένους χαρακτήρες. Αυτό δεν θα πρέπει να σε ξενίζει , γιατί έτσι ακριβώς είναι τα βιβλία του Carroll και ναι μεν ο Burton ακολουθεί αυτή την τρέλα, ταυτόχρονα όμως ¨μαζεύει¨ την ιστορία και την κάνει λίγο πιο κατανοητή από άλλες κινηματογραφικές απόπειρες άλλων σκηνοθετών . Ο Johnny Depp καταπληκτικός στο ρόλο του Τρελού Κάπελα, Helena Bonham Carter ως Κόκκινη Βασίλισσα, με σκηνές και ατάκες που σε κάνουν ή να την φοβάσαι ή να την πας με χίλια . Η αιθέρια Anne Hathaway στο ρόλο της εκκεντρικής και τραγικής, Λευκής Βασίλισσας, απλά γοητεύει το κοινό. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση η φωνή της, που σε μερικές σκηνές, ακουγόταν πιο επιβλητική, χωρίς σαν ρόλος να χάνει ευκαιρίες και να ξεφεύγει από την τυπικότητα της βασίλισσας και να αστειευτεί με όσα συμβαίνουν (ένα από αυτά, η σκηνή με την πυγολαμπίδα). Η Mia Wasikowska ως Αλίκη, μου φάνηκε συμπαθής αλλά και ενοχλητική. Συμπαθής ως ηθοποιός, ενοχλητική λόγο του ρόλου της (ποτέ δεν συμπάθησα την Αλίκη!!!). Η παραγωγή της ταινίας έγινε από το μαγικό βασίλειο (Disney) και στο soundtrack της ταινίας πέραν των ορχηστρικών κομματιών θα βρεις την Avril Lavigne και τους Tokyo Hotel.



Αγαπημένη σκηνή : Όλες οι σκηνές με την Κόκκινη βασίλισσα που φώναζε κάθε τρις και λίγο: « off with their heads!!!!! »


Χειρότερη σκηνή : Ο χορός του Johnny Depp στη τελευταία σκηνή, είναι καταστροφικός για όλο το πνεύμα που πρεσβεύει η ταινία.


Δες την : Έλα… πες την αλήθεια, θες να δεις αυτό το κλασσικό παραμύθι κάτω από την σκηνοθετική ματιά του Burton και το εκπληκτικό καστ των ηθοποιών και ο τρόπος που παίζουν όλοι τους τρελαμένους ρόλος τους, είναι ένα ακόμα θετικό στοιχείο.


Μην την δεις : Για όλο αυτό το παράλογο που αντιπροσωπεύει η ταινία και ίσως επειδή ο ρόλος του Johnny Depp είναι πιο τραβηγμένος από όσο θα έπρεπε ( κουμπάρος με τον σκηνοθέτη, τι περιμένεις!!!).


Με ποιον να την δεις : Μια Ταινία από το Μαγικό Βασίλειο απευθύνετε σε όλη την οικογένεια, αλλά να θυμάσαι ότι έβαλε το χέρι του ο Burton.


Μην την δεις με : Το ότι είναι μια ταινία από την Disney δεν σημαίνει ότι τα παιδάκια θα την καταλάβουν, τζάμπα το εισιτήριο!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis