fwto

Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Death Proof


Υπόθεση : Ο Stuntman Mike (Kurt Russell) έχει σκοπό να σκοτώνει γυναίκες με το αδιάβροχο στο θάνατο αυτοκίνητο του. Στο πρώτο μέρος, βρίσκει μια παρέα κοριτσιών και τις ακούει να κανονίζουν το βράδυ τους και το 2ημερο που έρχεται. Αφού κατάφερε να αποκτήσει κάποια επαφή με τα κορίτσια εκείνα φεύγουν χωρίς να του δώσουν σημασία και εκείνος για να τις εκδικηθεί, της σκοτώνει με το αυτοκίνητο του. Στο δεύτερο μέρος στο, σε μια περιοχή στο Tennessee μια άλλη παρέα κοριτσιών συναντιέται και περνά μαζί την μέρα του, εκεί σκάει μύτη πάλι ο Stuntman Mike και όπως πάντα προσπαθεί να τις σκοτώσει με το αυτοκίνητο του, αλλά τα κορίτσια την γλιτώνουν και γυρνάνε για να πάρουν εκδίκηση.


Γενικά : Απλά κλασσικός Tarantino, αίμα σπέρμα και ιδρώτας από την αγωνία. Η ταινία βέβαια δεν είναι τίποτα τρομερό, αν σκεφτείς ότι διαρκεί 1 ώρα και 40κάτι λεπτά και μόνο στα 40 από αυτά εμφανίζονται τα προαναφερόμενα 3 σωματικά υγρά, στην υπόλοιπη 1 ώρα έχουμε ανούσιες άνευρες κουβέντες κοριτσιών. Το αναμενόμενο soundtrack, που λατρεύει ο Tarantino στις ταινίες του, με κομμάτια από την δεκαετία του 70 και 60. Η ταινία μπορούμε να πούμε ότι χωρίζετε σε 2 μέρη, στο πρώτο μέρος μια παρέα κοριτσιών που μας παρουσιάζει την μέρα του, όμορφα και ωραία στο τέλος πεθαίνει. Στο δεύτερο μέρος της ταινίας μια άλλη παρέα κοριτσιών μας παρουσιάζει και αυτή με την σειρά της την μέρα της, μόνο που αντί να πεθάνουν, την γλιτώνουν και ορμάνε για εκδίκηση. Το τραγικό της ταινίας πέραν του ότι σε πολύ μεγάλο μέρος της είναι αδιάφορη και ανούσια, γίνετε και ένας πολύ οφθαλμοφανές διαχωρισμός σχετικά με τους γυναικείους ρόλους. Αν κάποιος παρατηρήσει, θα δει πως στην πρώτη ομάδα κοριτσιών (στην όποια όλες πεθαίνουν) ο σκηνοθέτης έβαλε κοπέλες χωρίς ιδιαίτερη αναγνωσιμότητα στο εύρη κοινό, ενώ στην δεύτερη ομάδα (στην όποια την γλιτώνουν όλες και γυρνάμε για εκδίκηση), παίζουν κοπέλες που έχουν κάνει πιο πολλά βήματα στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο. Δεν καταλαβαίνω γιατί έγινε αυτό, αλλά το θεωρώ τραγικό, αν και εφόσον έγινε συνειδητά.


Αγαπημένη σκηνή : Η σκηνή καταδίωξης του δολοφόνου από τα κορίτσια , που διψάνε για εκδίκηση.


Χειρότερη σκηνή : Οι σκηνές εκείνες που απλά δεν γίνετε τίποτα, η απόλυτη αδιαφορία!!!


Δες την : Για να πεις ότι είδες μια ακόμα ταινία του Tarantino.


Μην την δεις : Γιατί στο περισσότερο μέρος της ταινίας, δεν πετάξει ούτε μύγα.


Με ποιον να την δεις : Με τους φίλους σου, γιατί δεν θα βαρεθείς τόσο πολύ και θα λυσσάξετε καλύτερα με τόσα πιπινάκια!!!


Μην την δεις με : Μόνος σου ,παίζει να βαρεθείς πριν τις σκηνές δρασης.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis