fwto

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Did You Hear About the Morgans?


Υπόθεση : Στην Νέα Υόρκη, ένα εν διαστάσει ζευγάρι γίνετε μάρτυρας μιας δολοφονίας, για την ασφάλεια τους, μπαίνουν στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων και φυγαδεύονται σε μια μικρή πόλη στην μέση του Αμερικανικού πουθενά. Εκεί θα πρέπει να προσαρμοστούν στους ήρεμους ρυθμούς της επαρχίας, αλλά ταυτόχρονα να ξεκαθαρίσουν τους λόγους για τους οποίους δεν είναι πλέον μαζί.


Γενικά : Μια ανάλαφρη ταινία που είναι ότι πρέπει για παρεούλα, κουβερτούλα, τσιτσίνισμα και άλλα παράγωγα της έννοιας της θαλπωρής. Ο Hugh Grant κλασσικός σε τέτοιου είδους ταινίες, έχοντας έναν ρόλο που τον παρουσιάζει, ελαφρός πιο χιουμορίστα, ελαφρός αφελή και ελαφρός λαπά, νεοϋορκέζου. Η Sarah Jessica Parker στην αφίσα της ταινίας δείχνει εκπληκτικά όμορφη ,άλλα κατά την διάρκεια της ταινίας τολμώ να πω, πως φάνηκε η ηλικία της. Επίσης ο ρόλος της ,δε της έδινε και μεγάλο αβαντάζ σε θέμα ατάκας, ήταν θαρρείς ο Grant είχε πάντα την τελευταία λέξη και που συνήθως ήταν οι χιουμοριστική ατάκα. Η ταινία δεν είναι τίποτα σοβαρό, αλλά για μερικούς που τους αρέσουν αυτές οι ρομαντικές-κωμικές ταινίες, είναι ότι πρέπει. Η σκηνοθεσία και το σενάριο της ταινίας έχει γίνει από τον Marc Lawrence, που έχει κάνει πολλές τέτοιου είδους ταινίες με τον Grant ,όπως : το ¨ Music and Lyrics¨ και το ¨ Two Weeks Notice¨ (μάλλον για’ αυτό δόθηκαν οι καλύτερες ατάκες στον Grant).


Αγαπημένη σκηνή : Η σκηνή με την εμφάνιση της αρκούδας και η αμέσως επομένη με την επίσκεψη στο γιατρό.


Χειρότερη σκηνή : Στο αυτοκίνητο πηγαίνοντας σε έναν Bargain Barn (μαγαζί με ευκαιρίες). Η συζήτηση αυτής της σκηνής γίνετε κατανοητή μόνο από όσους ξέρουν τα Bargain Barn, τα όποια στην Ελλάδα δεν υπάρχουν, όποτε είναι σαν να μην καταλαβαίνεις γιατί πράγμα μιλάνε.


Δες την : Γιατί είναι μια ανάλαφρη ταινία , που μπορείς να ευθυμήσεις ( μην περιμένεις να ξεραθείς στα γέλια).


Μην την δεις : Αν δεν έχεις χρόνο για ανάλαφρες ταινίες και βλέπεις μόνο κουλτούρ-μουλτούρ. Επίσης η Parker δείχνει κουρασμένη και δεν έχει τις ατάκες τους Grant.


Με ποιον να την δεις : Με την μαμά σου, την αδελφή σου, την κοπέλα σου, την ξαδέλφη, την κουνιάδα ή ακόμα και με την γειτόνισσα.


Μην την δεις με : Την αντροπαρέα σου, μικρή μου λούγκρα!!!



1 σχόλιο:

ShareThis