fwto

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

LAW ABIDING CITIZEN (2009)



EΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ:

AΦΟΥ ΔΕΝ ΜΕ ΑΚΟΥΤΕ, ΘΑ ΣΑΣ ΤΙΝΑΞΩ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ!

Παίζουν: Gerald Butler, Jamie Foxx,Colm Meaney,Leslie Bibb
Σκηνοθεσία:F. Gary Grey


Η οικογένεια του Clyde Shelton(Gerald Butler) δολοφονείται άγρια από 2 ληστές που εισβάλουν στο σπίτι.Γίνεται δικαστήριο και ο δημόσιος κατήγορος Νick Rice(Jamie Foxx), πείθει τον ένα από τους δολοφόνους,που είναι και ο κύριος υπαίτιος του εγκλήματος να καταθέσει εναντίον του δεύτερου για να έχει ελαφρυντικά. Πράγματι έτσι γίνεται αλλά η απόφαση δεν ικανοποιεί τον Shelton, o οποίος μετά από 10 χρόνια οργισμένος αποφασίζει να πάρει τον νόμο στα χέρια του,σκοτώνοντας όχι μόνο τους δολοφόνους της οικογένειας του αλλά και όσους εμπλέκονταν στην υπόθεση και υπηρετούν το διεφθαρμένο σύστημα δικαιόσυνης στις Η.Π.Α.


Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ


Ξεκινώντας να βλέπω την ταινία νόμιζα πως θα δω άλλη μία ιστορία εκδίκησης κάποιου που δολοφόνησαν την οικογένεια του. Στη συνέχεια ενθουσιάστηκα ότι θα δω μία πολύ καλή ταινία αφού έδειχνε στην ιστορία ο Shelton να τα βάζει με το σύστημα δικαιοσύνης και τον Jamie Foxx, κάτι που πάλι έχουμε δει αλλά δεν ξέρω εδώ το πλάσαραν ωραία.Τελικά στην πορεία απογοητεύτηκα γιατί ενώ στην αρχή τα είχα βάλει και γω με το σύστημα στο τέλος αντιστράφηκε το συναίσθημα μου γιατί όλοι ΄δίκαιοι και άδικοι μπήκαν σε ένα τσουβάλι και τους λυπήθηκα όλους και ο Gerald τους σκότωνε όλους αδιακρίτως, όποτε μίσησα αυτόν και συμπάθησα τον Foxx. Θα μου πείτε αυτό είναι άποψη σου εμάς δεν μας νοιάζει αλλά εγώ έτσι ένιωσα και πρέπει να το γράψω.

Πέρα από αυτό είναι μία δυνατή περιπέτεια που σε κρατάει σε αγωνία , με αρκετά ευφυές σενάριο αν και κατά την γνώμη μου και πάλι υπάρχουν πολλές αδυναμίες και σκηνές που δεν συνδέονται λογικά με τα γεγονότα όπως εξελλίσονται στην ταινία!(μιλώ για τις σκηνές όπου με καταπληκτικό τρόπο ο Gerald σκοτώνει όποιον βρει, με ένα τρόπο που η αστυνομία δεν μπορεί να διελευκάνει!, αλλά αν προσέξεις καλύτερα η προχειρότητα της σκέψης του βγάζει μάτι!).Βέβαια ταινία του Hollywood βλέπουμε οπότε το ζητούμενο μας είναι η ψυχαγωγία όποτε ναι σ΄αυτό τον τομέα νομίζω η ταινία τα καταφέρνει πολύ καλά οπότε enjoy the film!

H Βαθμολογία μου: 7\10







3 σχόλια:

  1. καλησπέρα
    τι κακό κι αυτό να μη μπορεί να πάρει ένας άνθρωπος την εκδίκησή του υγιώς!
    όχι πρέπει να ναι και στυγερός φονιάς, καλά τώρα..
    πάντως ο δικηγόρος στο τέλος βρήκε χρόνο για ν ακούσει την κορούλα του κι όλα μέλι γάλα.
    Να πω την αλήθεια μπερδεύτηκα, αλλά θα συμφωνήσω μαζί σου, εκεί που πάει να γίνει το καλό γίνονται όλα μαντάρα, ουφ.
    Αλλά πρέπει να προσέξουμε πως ο εκδικητής τα έβαλε με το σύστημα κι όχι με το δικηγόρο. Σημαντικό.
    Ουφ χρειάζομαι κάτι δροσερό να συνέλθω!
    Καλό βράδυ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλησπερα απο τη σχετικά δροσερή θεσσαλονίκη σήμερα!oκ κατανοω τον πόνο του καημένου του πρωταγωνιστή αλλά τον βρήκα υπερβολικό που τα έβαλε με το σύστημα αδιακρίτως! σε τι ακριβως μπερδεύτηκες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα κι εδώ κάπως καλύτερα είναι τα πράγματα. Μπερδεύτηκα γιατί δεν μπόρεσα να βγάλω άκρη με τους καλούς και τους κακούς. Ακούγεται απλό αλλά μου φαίνεται στις αμερικάνικες ταινίες κάπου χάνεται η λεπτή και συγκινητική τραγικότητα του παράφρονα' κι εδώ φταίει αυτό που γράφεις κι εσύ ότι τους πήρε όλους η μπάλα!
    τελευταία βλέπω ταινίες που αρχίζουν καλά και μου δίνουν την εντύπωση πως από κάποιο σημείο κι έπειτα απλά προσπαθούν να τις τελειώσουν όπως όπως. Για να δούμε μπας και βελτιωθεί η κατάσταση στο μέλλον!
    Ελπίζω να τα περνάτε ωραία εκεί στη νύμφη του Θερμαϊκού που έτσι κι αλλιώς έχει απ όλα τα καλά!
    Καλό μεσημέρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ShareThis