fwto

Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

INGLOURIOUS BASTERDS(2009)


ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ:
Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΒΡΑΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΙΑΤΟ ΠΟΥ ΤΡΩΓΕΤΑΙ ΚΡΥΟ!
Παἰζουν:Brad Pitt,Melanie Laurent,Christoph Waltz, Eli Roth,Michael Fassbender
Σκηνοθεσία:Quentin Tarantino

Βρισκόμαστε στη Γαλλία στα μέσα του 2ου Παγκοσμίου πολέμου, κατα τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής. Μία οικογένεια Εβραίων, κρύβεται σε ένα σπίτι Γάλλου χωρικού, όμως οι Γερμανοί τον ψιλιάζονται και η οικογένεια βρίσκει φρικτό θάνατο , εκτός της μίας κόρης Shossana(Melanie Laurent) που καταφέρνει να δραπετεύσει στο Παρίσι και ανοίγει εκεί ένα μικρό κινηματογράφο και αποκτά μία νέα ταύτοτητα.Παράλληλα μία όμαδα αμερικανών στρατιωτών με επικεφαλής τον Aldo(Brad Pitt)αποφασίζουν να εισβάλλουν στη Γαλλία έτσι ωστε να ξεκάνουν όλους τους Γερμανούς με τρόπο που να θυμίζει αλλά και να ξεπερνά όσα έκαναν οι Ναζί στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Έτσι κάποια στιγμή φτάνουν στο Παρίσι όπου η μοίρα θα τους φέρει στον κινηματογράφο της Shosanna μπλέκοντας κατά κάποιο τρόπο τις τύχες και το έργο τους!


Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ

Η Ταινία καταρχἀς έχει καταπληκτική σκηνοθεσία.Αν κάτσω να το καλοσκεφτώ κιόλας, μπορεί οι ταινίες του TARANTINO σαν σενάριο να μη μ'αρέσουν ιδίαιτερα λόγω αίματος και βίας αλλά ως σκηνοθέτη του βγάζω το καπέλο και τον κατατάσσω ίσως και στους αγαπημένους μου σκηνοθέτες!
Αρκετά μεγάλη ταινία 2, 5 ωρών κάπου στη μέση κάνει μία κοιλιά αλλά θέλεις να τη δεις ώς το τέλος. Ο Brad Pitt μου άρεσε πολύ, έπαιζε πολύ καλά και δεν έμενες μόνο στην ομορφιά του (εδώ βασικά δεν είναι και πολύ ωραίος , καταλαβαίνεις ότι μεγάλωσε!) ενώ ο Christoph Waltz, που βραβεύτηκε και με ΟSCAR 2oy ανδρικού ρόλου είναι απλά φοβερός!Αν λοιπόν εξαιρέσεις τη σκληρότητα της ταινίας που εντάξει δεν είναι και ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης αλλά έχει κάποιες σκηνές που τσιτώθηκα(βασικά μία μου έμεινε αλλά δεν σας το λέω εδώ) δείτε τη αφού ήταν υποψήφια και για OSCAR καλύτερης ταινίας ,σεναρίου και σκηνοθεσίας!


Η Βαθμολογία μου: 7,5




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis