fwto

Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

The Brothers Bloom

Υπόθεση : Τα αδέλφια Bloom (Adrien Brody - Mark Ruffalo), δυο μεγαλοαπατεώνες, σκαρώνουν κομπίνες μαζί με μια επικίνδυνη κοπέλα (Rinko Kikuchi) που δεν μιλάει, αλλά τα κάνει όλα. Ετοιμάζοντας το τελευταίο μεγάλο κόλπο ο μικρός αδελφός ερωτεύεται το θύμα του, την Penelope (Rachel Weisz), μια πλούσια και με πολλές ιδιοτροπίες κοπέλα. Η κατάσταση μπερδεύετε καθώς η Penelope μπαίνει μέσα στην παρέα των άλλων τριών και όλοι μαζί κάνουν ένα άλλο μεγάλο κόλπο και η κατάσταση μπλέκετε όλο και πιο πολύ, καθώς τους βρίσκει ένας παλιός Ρώσος αντίπαλος τους.


Γενικά : Ανάμικτα τα συναισθήματα μου, για αυτή την ταινία. Στην αρχή είχα την πεποίθηση πως θα είναι μια πολύ καλή κωμοδία….1 λάθος, διότι απλά σε μερικά σημεία ήταν σουρεαλιστική, με σκηνές όπως μια καμήλα να κόβει βόλτες, κίτρινες lamborghini να σκάνε μύτη μόλις η προηγούμενη καταστρεφόταν και άλλα τέτοια απλά, αλλά απίθανα, που εμένα προσωπικά μου αρέσουν σε ταινίες. Ακόμη έχει απίστευτα γρήγορη πλοκη….2 λάθος, γιατί καλή η γρήγορη πλοκή, σε κάνει να μην βαριέσαι και σε κρατά κολλημένο στην ταινία… αλλά πολύ μπέρδεμα ρε φίλε… όπως λέει και μια δικιά μου ¨καμήλα¨ ωπα-ωπα, ρε φίλε. Έφτασα σε σημείο να μην μπορώ να ακολουθήσω την πλοκή του έργου, επειδή είχα πάψει να ξεχωρίζω την αλήθεια από το κόλπο που σκάρωναν οι πρωταγωνιστές. Υπήρχαν σημεία που και οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές είχαν μπερδευτεί αλλά όταν έβγαζαν άκρη δεν μου έλεγαν τίποτα και έμενα στο σκοτάδι. Μου άρεσε πολύ η Rachel Weisz σε κωμικό ρόλο, της πήγε μπορώ να πω, είδαμε και τον κώλο της και ησυχάσαμε. Η κινεζούλα φίλη (Rinko Kikuchi) , αν και δεν είπε πάνω από 3 λέξεις σε όλη την ταινία μπορώ να πω ότι ήταν η αγαπημένη μου, είχε τρομερό στιλ. Ακόμη η ταινία με μπέρδεψε και στο θέμα της εποχής στην οποία εξελίσσετε, ναι οκ… είναι τοποθετημένη στην σημερινή εποχή (lamborghini Hello!!) αλλά υπήρχαν σκηνές που θύμιζε εποχή του 50, προφανώς θα φταίνε τα κουστούμια των πρωταγωνιστών. Κλείνοντας θα πω ότι δεν τρελάθηκα με την ταινία, ελαφρός απογοητεύτηκα, αλλά από την άλλη βλέπεται.


Αγαπημένη σκηνή : Αυτές οι απίθανες σουρεαλιστικές σκηνές, όπως: όταν γίνετε το τρακάρισμα του ενός αδελφού με το ποδήλατο, ο άλλος αδελφός με την κινεζούλα ήταν καθισμένοι σε σεζλόνγκ και έβαζαν βαθμολογίες στο τρακάρισμα.


Χειρότερη σκηνή : Ήταν εκείνη που η όλη υπόθεση και το κόλπο που σκάρωναν τα δυο αδέλφια μπλέχτηκε τόσο πολύ, που ούτε οι ίδιοι ήξεραν τι ήταν αλήθεια και τι ψέμα.


Δες την : Γιατί έχει ένα ενδιαφέρον, έχει και λίγο χιούμορ, παίζουν γνωστοί ηθοποιοί, τα τοπία αλλάζουν γρήγορα, και έχει αρκετές ανατροπές καθώς δεν ξέρεις τι είναι αλήθεια και τι ψέματα.


Μην την δεις : Γιατί, άλλα περιμένεις να δεις και άλλα βλέπεις, δεν έχει και το απόλυτο happy end και ακόμη έχει ένα απίστευτα μπερδεμένο σενάριο.


Με ποιον να την δεις : Με κάποιον φίλο σου, για να σε βοηθήσει στις απορίες.


Μην την δεις με : Με τον μοναδικό εαυτό σου. Επειδή υπάρχει η πιθανότητα να μην βγάλεις άκρη από κάποιο σημείο και μετά.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis