fwto

Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Moon



Υπόθεση : Στο προσεχές μέλλον το helium-3 θα είναι το μόνο υλικό που θα μπορεί να παρέχει ενέργεια στη γη, αυτό το υλικό βρίσκετε σε άφθονη ποσότητα στην σελήνη. Η Lunar Industries μια εταιρία που κάνει αυτή την δουλεία έχει στείλει τον Sam Bell (Sam Rockwell) με 3ετες συμβόλαιο να επιβλέπει και να ελέγχει τον σεληνιακό σταθμό. Ο Sam πιστεύει πως 3 χρόνια απομονωμένος είναι παρά πολλά και χωρίς να έχει άμεση επικοινωνία με την γη η μόνη του παρέα είναι ένα ρομπότ ο GERTY (Kevin Spacey). Δυο εβδομάδες πριν την επιστροφή του στην γη, παθαίνει ένα ατύχημα. Όταν ξυπνά ανακαλύπτει πως δεν είναι μονός του στον σταθμό και πως όλος ο κόσμος του και ότι πιστεύει για τον ίδιο του τον εαυτό πρόκυτε να αλλάξει.


Γενικά : Καλή ταινία και αρκετά ενδιαφέρουσα. Πάει πόλις καιρός που είχα να δω μια ταινία που να διαδραματίζετε στο διάστημα και να μην εμπλέκονται εξωγήινοι. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά της ταινίας, όπως τα οχήματα που έκοβαν βόλτες πάνω στην σελήνη, ήταν αρκετά προσεγμένα και δεν έμοιαζαν πολύ ψεύτικα. Στο σκηνοθετικό του ντεμπούτο έχουμε τον Duncan Jones κάτοχος ενός βραβείου BAFTA και γιος του David Bowie. Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν σε 33 μέρες, οκτώ από της οποίες ήταν μόνο για να γυριστούν οι σκηνές στον εξωτερικό χώρο της σελήνης. Προφανώς για το soundtrack υπάρχει ένας επηρεασμός από την ταινία του Kubrick 2001: A Space Odyssey όπου και εκεί στις σκηνές του διαστήματος χρησιμοποιηθήκαν κομμάτια κλασσικής μουσικής. Η ταινία σε γενικές γραμμές ήταν καλή έχει μυστήριο, έχει πράγματα που δεν τα περιμένεις, έχει και ανατροπές αλλά θα προτιμούσα να μην ήταν τόσο αργή, ήθελα λίγο πιο γρήγορη πλοκή για να μην κουραστώ.


Αγαπημένη σκηνή : Δεν την λες και αγαπημένη, ήταν πάντως η πιο ενδιαφέρουσα όταν ο πρωταγωνιστής μιλά στο τηλέφωνο με την κόρη του που είναι 15 χρόνων ενώ εκείνος πιστεύει πώς είναι ακόμα τριών.


Χειρότερη σκηνή : Ούτε χειρότερη σκηνή έχω, ίσως μόνο αν υπολογίσεις τις σκηνές που ήταν περιττές και τραβούσαν την ταινία.


Δες την : Γιατί έχει ενδιαφέρον, είναι κάτι διαφορετικό από τα γνωστά θρίλερ του διαστήματος με αιμοδιψείς εξωγήινους.


Μην την δεις : Αν έχεις καμία καλύτερη ταινία που να δες να δεις.


Με ποιον να την δεις : Δες την κλασσικά μονός σου, πίστεψε δεν θες κανέναν μαζί σου, γιατί ίσως να μην αρέσει σε όλους..


Μην την δεις με : Την κοπέλα σου…. γιατί θα κοιμηθεί…





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis