fwto

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

10 Things I Hate About You


Υπόθεση : Βασισμένο πάνω στο έργου του Shakespeare, ¨Το ημέρωμα της στρίγκλας¨, το ¨10 πράγματα που μισώ σε σένα¨ ξεκινά με τον Cameron (Joseph Gordon-Levitt) έναν νέο μαθητή στο σχολείο, ο οποίος ερωτεύεται κεραυνοβόλα την Bianca Stratford μια πολύ όμορφη κοπέλα, με ένα μεγάλο πρόβλημα, την στρίγκλα αδελφή της Kat (Julia Stiles), η οποία λατρεύει την indie rock μουσική, είναι φεμινίστρια και σιχαίνεται τον κομφορμισμό. Ο πατέρας των αδελφών Stratford έχει έναν κανόνα, σύμφωνα με τον οποίο η Bianca θα μπορέσει να βγει ραντεβού, εφόσον βγει και η αδελφή της Kat. Για να μπορέσει λοιπόν ο Cameron να βγει ραντεβού με την Bianca, ζητά από τον Patrick Verona (Heath Ledger), έναν ¨κακό¨ παιδί με μυστηριώδη φήμη, να βγει με την Kat με το αζημίωτο φυσικά. Έτσι με αυτό το σχέδιο ο Cameron θα μπορέσει να βγει ραντεβού με το κορίτσι των ονείρων του αλλά και ο Patrick θα ανακαλύψει την αληθινή πλευρά της Kat.


Με μια κουβέντα : Η ταινία που σημάδεψε τα εφηβικά μου χρόνια!


Γενικά : Μπαίνοντας στην εφηβεία δεν έβλεπα πολλές ταινίες, δεν ενδιαφερόμουνα για το άθλημα, αλλά ένα πρωινό είδα την συγκεκριμένη ταινία στο αρχαίο Filmnet και από τότε δεν μπορώ να την ξεχάσω. Αυτό οφείλετε στο γεγονός πως δεν είναι η κλασική αμερικάνικη εφηβική ταινία, εδώ οι χαρακτήρες είναι πιο ψαγμένοι, πιο βαθυστόχαστοι, πιο καλλιτεχνικοί. Να σκεφτείς πως δεν υπάρχει ο κλασικός ¨κακός¨ και ο ρόλος του σπασίκλα αναδεικνύετε σε ένα γέρο χαρτί, για την ροη της πλοκής του έργου. Το έργο είναι ένα ¨must see¨ στην λίστα όλου του κόσμου, από όποια πλευρά και να το πιάσεις είναι απλά τέλεια. Η υποκριτική είναι καταπληκτική, η Julia Stiles και ο Heath Ledger δώσανε μια νέα, πιο φρέσκια πνοή στο έργο του Shakespeare, μένοντας αλώβητοι από τις κλασικές παγίδες των χαζοεφηβικών ταινιών Παράλληλα οι δεύτεροι ρόλοι ήταν καλά τοποθετημένοι, μας δίνετε η δυνατότητα να δούμε τον νεαρό Joseph Gordon-Levitt, οποίος καμιά δεκαριά χρόνια αργότερα (Σήμερα δηλαδή!) θα γίνει πασίγνωστος με τις επιτυχημένες ταινίες ¨500 days with summer¨ και με το ¨Inception¨. Το σενάριο, τόσο σύγχρονο και χιουμοριστικό, που σε κάνει να θέλεις να την ξαναδείς μονό και μονό για της ατάκες του, που δεν είναι καθόλου τετριμμένες ή γλυκανάλατες. Κλείνοντας είναι μια ταινία που το κάθε παιδί/ έφηβος οφείλει να δει και αν έχεις περάσει την συγκεκριμένη ηλικία, μην πτοήσε, θα σου αρέσει εξίσου.


Η Ατάκα : Kat: «Μισώ τον τρόπο που μου μιλάς, μισώ όταν επίμονα με κοιτάς, μισώ που πάντα έχεις δίκαιο, μισώ τα ψέματα σου, μισώ που με κάνεις να γελάω και όταν με κάνεις να κλαίω, μισώ όταν δεν είσαι εδώ και που δεν μου τηλεφωνείς, αλλά πιο πολύ μισώ το ότι δεν σε μισώ, ούτε λίγο, ούτε ελάχιστα, ούτε καθόλου.»


Ποιον θα έπαιζα : Την στρίγκλα!


Αγαπημένη σκηνή : Η σκηνή με τον Heath Ledger να τραγουδά στο γήπεδο, μπροστά σε όλο το σχολειό το ¨I love you baby¨ στην Julia Stiles.


Χειρότερη σκηνή : Δεν έχω.


Δες την : Γιατί είναι μια ευχάριστη και χιουμοριστική ταινία, έχει καλές ερμηνείες και ενδιαφέροντες χαρακτήρες και γιατί βασίζετε σε ένα έργο του Shakespeare.


Μην την δεις : Γιατί δεν έχεις ώρα για εφηβικές ταινιούλες.


Με ποιον να την δεις : Με ταινία που είναι γκαραντί ότι θα αρέσει στην κοπέλα σου.


Μην την δεις με : Με άτομα που χρησιμοποιούν την βαρβατίλα τους για aftershave!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis