fwto

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

DEAD POETS SOCIETY(1989)


ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ:
CARPE DIEM
Παίζουν:Robin Williams,Ethan Hawke,
Robert Sean Leonard,Josh Charles
Σκηνοθεσία:Tom Schulman

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:ΔΡΑΜΑ,ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ

 Σε ένα πολύ συντηρητικὀ κολέγιο,ο Τζον Κήτινγκς(ROBIN WILLIAMS), καθηγητής αγγλικής φιλολογίας έρχεται να ταράξει τα ήσυχα νερά της σχολικής κοινότητας με την επαναστατική και γεμάτη πάθος διδασκαλία του.Εμπνέει τους μαθητές του να ζήσουν τη ζωή στο έπακρο και να απολαμβάνουν κάθε στιγμή της.Μια παρέα 5 αγοριών , θα ιδρύσουν τον κύκλο των χαμένων(νεκρών)ποιητών με σκοπό να υλοποιήσουν μέσω αυτής της ομάδας ,τις συμβουλές του αγαπημένου τους καθηγητή!

  Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ

Πασἰγνωστη ταινία δεν χρειάζονται και πολλά λόγια για τη συγκεκριμένη , είχε βουίξει ο τόπος όταν είχε βγει στα σινεμά!
Καταπληκτικά μηνύματα για τη ζωή αλλά και τη σημασία της ποίησης στη ζωή μας.
Ένας φιλελεύθερος καθηγητής τα βάζει με το κατεστημένο και συντηρητικό σχολικό περιβάλλον και αρχικά φαίνεται να τα καταφέρνει πολύ καλά.Απευθυνόμενος σε νεαρά παιδιά γίνεται ο μέντορας τους και τους κατευθύνει έτσι ώστε να ζουν τη ζωή τους ελεύθερα, να αρπάζουν κάθε ευκαιρία που τους δίνεται και να ονειρεύονται!
Τα όνειρα όμως κοστίζουν και κοστίζουν πολλές φορές ακριβά!Όταν ζεις σε ένα συντηρητικό περιβάλλον που κινείται με κάποιες παγιωμένες αντιλήψεις, δύσκολα αλλάζεις τη ροή των πραγμάτων.Νομίζω ισχύει το ''μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό''
Ολοι ονειρεύονται  θεωρητικά ή έστω σε ένα βαθμό ζουν και τα όνειρα τους,αλλά στο τέλος κάποιος από αυτούς ''σπάει'' όπως συνέβη και στην ταινία με ένα από τους μαθητές που από φόβο κυρίως, καταδίδει τους συμμαθητές του αλλά και τον καθηγητή-εμπνευστή του, και η συντηρητική-ρεαλιστική μεριδα παίρνει πάλι τη θέση ισχύος!
Η ιστορία όμως δεν τελειώνει εδώ,ένα αγόρι παγιδευμένο στις επιλογές που του έχουν καθορίσει οι γονείς του γράφει το τραγικό φινάλε αυτής της ταινίας που θα τη χαρακτήριζα γλυκόπικρη!!
Από τη μία μεριά η ανάγκη να ζήσουμε την ζωή μας ποιητικά και στον υπέρτατο βαθμό και από την άλλη η ρεαλιστική και σκληρή πλευρά που μας δείχνει πως τις περισσότερες φορές τα όνειρα δεν κρατάνε για πολύ, ίσως γιατί τελικά τίποτα δεν κρατάει για πάντα ,αλλά είναι όλα στιγμές.
Στο χέρι μας είναι αν θα αρπάξουμε την ευκαρία να τις ζήσουμε όλες τις δώσουμε το δικό μας χρώμα ,έστω κι αν ο χρόνος ή οι καταστάσεις δεν είναι με το μέρος μας!

p.s ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!

 Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΟΥ

ΘΑ ΓΕΛΑΣΩ?(ΓΕΛΙΟ)-0\5
μπα, δεν νομίζω

ΘΑ ΚΛΑΨΩ?(ΚΛΑΜΑ)-3\5 
μια συγκίνηση  και ρίγος τα νιώθεις

ΘΑ ΘΕΛΩ ΚΑΡΔΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΕΡΩΤΕΣ?
(ΑΙΣΘΗΜΑ-SEX)-2\5 
ψιλοπράγματα

ΘΑ ΚΛΕΙΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ?(ΦΟΒΟΣ -ΒΙΑ)-0\5 
ὀχι καλέ!

ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΡΝΩ  ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ?(ΔΡΑΣΗ-AΓΩΝΙΑ)-3\5 
αν και παλιά, την παρακολουθείς

ΘΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΩ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ?(ΣΚΕΨΗ)-5\5 
άδραξε τη μέρα και ζήσε τις στιγμές της ζωής σου στο έπακρο !

ΘΑ ΔΩ ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ?(ΟΠΤΙΚΑ ΕΦΕ)-0\5 
καθαρά ανθρωποκεντρική ταινία!

ΘΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΩ?(SOUNDTRACK)-2\5 
έλεος με την ιρλανδική πίπιζα !ηχορύπανση στα αυτιά μου!

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:7,5\10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis