fwto

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Océans


Υπόθεση : Ένα ντοκιμαντέρ της Disney για τη θάλασσα, τα πλάσματά της, τον 'κόσμο' της, την λειτουργία και τη σημασία όλων αυτών στη σύγχρονη εποχή, στον σύγχρονο πλανήτη. Η θάλασσα είναι ένα ξεχωριστό σύμπαν, ένας μοναδικός, εν μέρει ανεξερεύνητος, τόπος οπού η ζωή έχει άπειρες μορφές και ασύλληπτα 'ήθη και έθιμα'. Από τις όρκες και τα δελφίνια μέχρι τα χιλιάδες είδη ψαριών και οστρακόδερμων, το ταξίδι είναι μεγάλο με πολλές συγκινήσεις, καλύπτοντας ένα τεράστιο φάσμα ευαισθησιών και εγκυκλοπαιδικής γνώσης.


Με μια κουβέντα : Βότσαλα χίλια και ροζ κοχύλια, πάρτι τρελό!


Γενικά : Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενος που το δεύτερο ντοκιμαντέρ που αναρτάτε στο Blog είναι το Oceans του Γάλλου σκηνοθέτη Jacques Perrin. Ένα ντοκιμαντέρ που θα μπορούσες τον Απρίλιο, που είχε βγει στην Ελληνικές αίθουσες, να πας και να το παρακολουθήσεις στην μεγάλη οθόνη με την τέλεια ακουστική. Σχεδόν δυο ώρες με υποθαλάσσιες λήψεις, που περιγράφουν άλλες φόρες σχολαστικά και άλλες απλά αναφορικά την ζωή στον άγνωστο, για τον περισσότερο κόσμο, βυθό. Τα θετικά του έργου είναι πολλά, όπως η εκλεκτική μουσική που συνοδεύει την κάθε σκηνή ανάλογα το ύφος της, τα μοναδικά ηχητικά εφέ, που ήταν τόσο έντονα που νόμιζες πως ήσουν μέσα στην ταινία και όχι ένας απλός θεατής, ο καταπληκτικός χειρισμός της κάμερας, που είχε σαν αποτέλεσμα την τέλεια αιχμαλώτιση της εικόνας, την μοναδική φωνή του Jacques Perrin ο οποίος είναι ο αφηγητής του ντοκιμαντέρ για την Γαλλική έκδοση (Στην Αμερικανική έκδοση την κάνει ο Pierce Brosnan)Το μόνο αρνητικό που θα μπορούσα να καταλογίσω για αυτό το έργο είναι πως σε μερικά σημεία έχεις την αίσθηση ότι αυτό που σου παρουσιάζετε είναι τεχνικά επεξεργασμένο, αλλά και πάλι κάτι τέτοιο το ξεπερνάς μπροστά στο θαλασσινό μεγαλείο που σου παρουσιάζετε χωρίς όρια.


Αγαπημένη σκηνή : Η σκηνή όπου ένα πλήθος μικρών ψαριών δέχεται ταυτόχρονη επίθεση από δελφίνια, καρχαρίες και φάλαινες, ενώ από τον αέρα εκατοντάδες θαλασσοπούλια βουτάνε σαν βέλη για να αρπάξουν το μερίδιο τους. Μια από τις πιο δυνατές εικαστικά σκηνές του έργου.


Δες την : Για τις εκπληκτικές εικόνες που σου παρουσιάζει από την αρχή μέχρι το τέλος του. Για την πληθώρα μουσικών κομματιών που ενώνονται με την εικόνα άψογα και έτσι δημιουργείτε ένα δυναμικό αποτέλεσμα στο τέλος της κάθε σκηνής.


Μην την δεις : Αν βαριέσαι τα ντοκιμαντέρ.


Με ποιον να την δεις : Μόνος γιατί η κατηγορία ντοκιμαντέρ δεν έχει πολλούς υποστηρικτές.


Μην την δεις με : Με άτομα που δεν διαθέτουν 2 ώρες για να δούναι ένα καταπληκτικό ντοκιμαντέρ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis