fwto

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Robin Hood


Υπόθεση : Η γέννηση ενός θρύλου. Μετά τον θάνατο του βασιλιά Ριχάρδου στην Γαλλία, ο Robin Longstride (Russell Crowe) μαζί με τον Will Scarlett, τον Alan-a-Dale και τον Little John, επιστρέφει στην Αγγλία. Στον δρόμο της επιστροφής συναντάνε τον Robert of Locksley, του οποίου η ομάδα σκοτώθηκε από τον προδότη Godfrey, ο οποίος επιθυμεί την Γαλλική εισβολή στην Αγγλία. Ο Robin υπόσχετε στον ετοιμοθάνατο ιππότη πως θα επιστρέψει το σπαθί του, στον πατέρα του Walter, στο Nottingham. Εκεί ο Walter πείθει τον Robin να προσποιηθεί τον νεκρό γιο του για να προστατεύσει την γη του από τους φόρους του νέου βασιλιά Ιωάννη και παράλληλα να παίξει τον ρόλο του συζύγου της Marian (Cate Blanchett).

Με μια κουβέντα : Πολύ κακό για το τίποτα.

Γενικά : Καταρχήν θα το πω γιατί θα σκάσω… Είναι δυνατόν ο δεύτερος πιο γνωστός ιστορικός ήρωας της Βρετανίας (Μετά τον βασιλιά Αρθούρο) να ενσαρκώνετε από τον Russell Crowe, οποίος είναι Αυστραλός (Ίσως Νεοζηλανδός, δεν είμαι σίγουρος) και να μην έχει καν την ευγένεια να αλλάξει λίγο την προφορά του; Μα πόσο γαϊδούρι είσαι ρε Russell; Την αλήθεια μου θα την πω, η ταινία με κούρασε, βαρέθηκα στο πρώτο μισάωρο και την είδα με χίλια ζόρια. Δεν είμαι σίγουρος τι έφταιξε και δεν με κέρδισε το έργο, μπορεί να ήταν αυτή η προφορά του Crowe, μπορεί να ήταν το γεγονός πως ο Crowe είναι πάρα πολύ μεγάλος για να παίξει τον Robin, μπορεί να ήταν η πληθώρα των άχρηστων ρόλων που έμπλεκαν την υπόθεση χωρίς λόγο, μπορεί να ήταν η υπόθεση από μόνη της, που δεν συμβαδίζει απόλυτα με αυτά που ήξερα εγώ για τον Ρομπέν των δασών και τέλος η ταινία δεν είχε αυτό το αιματοκύλισμα που περίμενες από τον Ridley Scott, ο οποίος είχε χρησιμοποιήσει κουβάδες πελτέ ντομάτας για τον ¨Μονομάχο¨. Έτσι τι να σου κάνει και η καημένη Cate Blanchett που αναγκάστηκε να κάνει μια μεγάλη ηλικιακά Marian και ταυτόχρονα να το παίζει δυναμική και ατίθαση, για να σπάσει τα νεύρα του Robin. Βέβαια άποψη μου είναι αυτή και μπορεί να μην ταιριάζει με την δική σου, γιατί πολλοί γνωστοί μου, μου είπαν πως είναι αρκετά ικανοποιημένοι με την ιστορία και τις μάχες και τα λοιπά που προσφέρει η ταινία. Εγώ ξαναλέω πως η ταινία δεν με ενθουσίασε, βλέπετε βέβαια αλλά δεν είναι και τίποτα το τρομερό, οπότε μην έχεις πολλές προσδοκίες και φας την κατραπακιά.

Η Ατάκα : Robin Longstride: Τι έχει δεκαοκτώ πόδια και δεν πάει απολύτως πουθενά;

Ποιον θα έπαιζα : Κανέναν πραγματικά!

Αγαπημένη σκηνή : Δεν έχω.

Χειρότερη σκηνή : Όταν ο νέος βασιλιάς Ιωάννης χτυπάει ένα δακτυλίδι πάνω στην μεταλλική του κορώνα για να τονίσει στον Robin πως είναι βασιλιάς. ΜΑ! πόσο βλάχικη κίνηση;

Δες την : Για την υποκριτική (εκτός από την προφορά) του Russell Crowe και της Cate Blanchett, για την θρύλο του Ρομπέν των δασών και για την περιπέτεια που σου προσφέρει το έργο.

Μην την δεις : Γιατί δεν είναι τίποτα σπουδαίο και πως ο Ridley Scott δεν καταφέρνει να σε εκπλήξει, καθώς έχεις μεγάλες προσδοκίες από τον δημιουργό του ¨Μονομάχου¨.

Με ποιον να τηνδεις : Με κάποιον φίλο σου και την κοπέλα σου αν και εφόσον της αρέσουν οι ιστορικές περιπέτειες.

Μην την δεις με : Άτομα που ψάχνουν κάτι πιο σοβαρό από μια ταινία, περά από μάχες και ιστορικές ανακρίβειες.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis