fwto

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Mean Girls


Υπόθεση : Μεγαλωμένη στην Αφρική από τους ζωολόγους γονείς της, η Cady Heron (Lindsay Lohan) νομίζει πως ξέρει τα πάντα για το πώς να επιβιώσει στον έξω κόσμο. Σύντομα όμως ανακαλύπτει πως οι νόμοι της ζούγκλας, αποκτούν καινούργιο νόημα, όταν ένα 16χρονο κορίτσι μπαίνει σε κανονικό σχολείο, για πρώτη φορά. Καθώς προσπαθεί να βρει μια άκρη ανάμεσα σε αθλητές, φυτά και περίεργους, πέφτει πάνω στο πιο κακό είδος την ¨Βασίλισσα Μέλισσα¨, την άνετη και υπολογίστρια Regina George (Rachel McAdams), αρχηγό της πιο στιλάτης κλίκας στο σχολείο, των πλαστικών! Όταν η Cady ερωτεύεται τον πρώην της Regina, εκείνη αποφασίζει να βγάλει κεντρί και να καταστρέψει το κοινωνικό της μέλλον, αλλά σύντομα τα νύχια της Cady βγαίνουν και βυθίζετε μέσα σε ένα κοριτσίστικο κόσμο για να κάνει πόλεμο.


Κατηγορία ταινίας : (Ροζ) Τσιχλόφουσκα!


Γενικά : Η ταινίες που ανήκουν στην κατηγορία (Ροζ) τσιχλόφουσκα, έχουν την ιδιαιτερότητα, οι ανδρικοί ρόλοι, αν υπάρχουν, να είναι δεύτεροι ή ακόμα χειρότερα τριτοδεύτεροι. Τα αφεντικά στις ταινίες τσιχλόφουσκες είναι φυσικά οι γυναίκες, για την ακρίβεια τα έφηβα κορίτσια. Η συγκεκριμένη ταινία, μας λέει με χιουμοριστικό τρόπο μια πραγματική και πάρα πολύ σκληρή αλήθεια, για το πόσο ψεύτικες και εύθραυστες είναι οι κοριτσίστικες φιλίες κατά την περίοδο της σχολικής ζωής. Η ταινία θέλει να μας πει ότι όλα τα κορίτσια στο σχολείο είναι ψεύτικα, δήθεν, όλα θέλουν τον γκόμενο της άλλης, όλα έχουν μυστικά μεταξύ τους και λένε πολλά ψέματα και παίζουν ύπουλες πουστιές η μια στην άλλη. Η ταινία βασίζετε σε ένα βιβλίο που βγήκε ως οδηγός επιβίωσης των κοριτσιών στο σχολείο, απέναντι σε καταστάσεις εμφυλίου πολέμου, ανάμεσα στα υπόλοιπα κορίτσια. Η Tina Fey πήρε αυτό το βιβλίο και το μετέτρεψε σε μια πιασάρικη, χιουμοριστική και αληθινή ταινία, με πρωταγωνίστριες την λαμπερή (μέχρι πριν από λίγα χρόνια) Lindsay Lohan και την μοναδική-αγαπιμένη Rachel McAdams. Βέβαια Tina-Λαμπρινή-Fey δεν έγραψε μόνο το σενάριο αλλά παίζει μια καθηγήτρια του σχολείου και μπορώ να πω, πως έχει τον πιο αυτοσαρκαστικό ρόλο σε όλη την ταινία, παράλληλα βλέπουμε και την Amanda Seyfried σε έναν από τους πρώτους ρόλους της, να κάνει την τραγικά χαζή με πολύ μεγάλη επιτυχία. Λοιπόν για να μην λεμέ πολλά, η ταινία είναι καλή, ευχάριστη, και ενδιαφέρουσα, αν σου αρέσουν αυτά τα ανάλαφρα έργα τότε αυτή είναι η ταινία σου.


Ποιον θα έπαιζα : Τι ρωτάς τώρα, μα φυσικά την Tina-Λαμπρινή-Fey!


Αγαπημένη σκηνή : Η σκηνή με το λεωφορείο. Δεν το περίμενα και να πω την αλήθεια το χάρηκα και λίγο.


Χειρότερη σκηνή : Έγινε χαμός σε όλο το σχολείο και ξαφνικά στο σχολικό χορό όλα ξεχάστηκαν και όλοι ήταν χαρούμενοι.


Δες την : Γιατί θες να δεις κάτι ενδιαφέρον και ευχάριστο, επίσης για την Tina-Λαμπρινή-Fey, την Rachel McAdams και την Lindsay Lohan που παίζουν πραγματικά καλά, σε ένα έργο που πραγματεύεται τα κοριτσίστικα μαχαιρώματα.


Μην την δεις : Γιατί δεν έχεις χρόνο για σαχλοταινίες.


Με ποιον να την δεις : Αν είσαι άνδρας, δες την μόνος σου. Αν είσαι γυναίκα με μια, άντε δυο φίλες σου.


Μην την δεις με : Φίλες από το σχολείο, που δεν μιλάτε πια ή που αν μιλάτε ακόμα, το κάνετε μόνο και μόνο γιατί αν δεν κρατήσετε επαφή θα μείνετε μόνες σας…. Ναι κορίτσια, από το σχολείο μου, για εσάς μιλάω!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis