fwto

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

FREEDOM WRITERS(2007)


ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ:
ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΣΕ ΕΧΟΥΝ ''ΞΕΓΡΑΜΜΕΝΟ'',
ΔΕΙΞΕ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΑΞΙΖΕΙΣ!!!
Παίζουν:Hilary Swank,Patrick Dempsey,
Imelda Staunton,Scott Glenn
Σκηνοθεσία:Richard LaGravenese

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ, ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ


Η ERIN , είναι μια πρωτοδιορισμένη καθηγήτρια αγγλικής φιλολογίας σε ένα σχολείο-αναμορφωτήριο!
Η ίδια είναι ενθουσιασμένη με την επιλογή της, αλλά η υπεύθυνη του σχολείου την προειδοποεί ότι η κατάσταση που θα συναντήσει είναι απογοητευτική και δεν πρέπει να έχει μεγάλες προσδοκίες.Δεν πτοείται καθόλου από τα όσα ακούει και ξεκινά με τις καλύτερες προθέσεις!Αυτό που συναντά όμως έρχεται απλά να επιβεβαιώσει όσα της είπαν.
Μπροστά σε ένα εχθρικό περιβάλλον, δυσπιστίας και επιδοκιμασίας,και από την πλευρά των μαθητών αλλά και των καθηγητών, η ίδια θα αντισταθεί.Με επιμονή και προσπάθεια θα προσπαθήσει να κατακτήσει την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό στην κοινότητα!

Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ

Ταινία-αληθινή ιστορία,βασισμένη στα ημερολόγια μαθητών της ERIN GRUWELL!Σας έχω πει τη γνώμη μου για τέτοιου είδους ταινίες!Πιστεύω κινούνται μεταξύ εξιδανίκευσης-υπερβολής αλλά περιέχουν νομίζω και φωτεινα μικρά παραδείγματα άξιων ανθρώπων που βρίσκονται εκεί έξω!
Σ ε ένα σχολείο της Αμερικἠς οπού φοιτούν παιδιά πολλών φυλών.Ασυvηθιστο φαινόμενο?΄οχι.Αλλά το περίεργο είναι πως παρότι όλοι γνωρίζουν τι σημαίνει να είσαι ξένος σε μια χώρα ή καλύτερα να σε κάνουν να αισθάνεσαι παρείσακτος έχουν κηρύξει μεταξύ τους, πόλεμο συμμοριών.Οι έγνοιες τους και οι σκέψεις τους έχουν να κάνουν καθαρά με την επιβίωση και το αν θα καταφέρουν να βγάλουν τη μέρα ζωντανοί σ΄αυτόν τον πόλεμο που μόνοι τους έχουν κηρύξει,δικαίως ή αδίκως!
Η Έριν με το πάθος της γίνεται αντικείμενο ειρωνείας και λύπησης!Όλοι όταν κοιτουν τον ενθουσιασμό της, μιλούν μέσα από το γεμάτο νοήματα βλέμμα τους, λέγοντας πως ο αγώνας σου και τα όνειρα σου είναι άδικος κόπος!κανείς δεν πρόκειται να σε ακούσει.
Αυτή όμως αν και φοβάται αρχικά, δεν το βάζει κάτω.Με πολλά αποθέματα ενέργειας προσπαθεί να τους ακούσει, να τους μάθει, να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους όχι με λόγια αλλά με έργα και τελικά να φτάσει στον πολυπόθητο σεβασμό!
Πολύ όμορφη ταινία,εκληρή, ευαίσθητη,ρεαλιστική, ονειρική που αν καταφέρεις να δεις περα απο την υπερβολή και την εξιδανίκευση νομίζω μόνο θετικά σχόλια μπορείς να κάνεις για αυτή.
Η HILARY SWANK αν και αχώνευτη, είναι απο τις καλές ηθοποιούς και ας ξεκίνησε από το karate kid!Στην ταινία δεν διστάζει να πιάσει 3 δουλειες προκειμένου να βοηθήσει τους μαθητές της!!!ο DEPMSEY με το μαλλι κομμωτηρίου στην συγκεκριμένη ταινία παίζει τον σύζυγο της, που δυστυχώς καταντάει λίγο γλάστρα και μη αντέχοντας την απουσία και επιτυχία ίσως, της Έριν, ζητά διαζύγιο!!
Είναι προσωπικά, από τις καλύτερες ταινίες του είδους και του αφιερώματος στα σχολεια!!!
Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ERIN ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΟΥ

ΘΑ ΓΕΛΑΣΩ?(ΓΕΛΙΟ)-0\5
όχι

ΘΑ ΚΛΑΨΩ?(ΚΛΑΜΑ)-0\5
ούτε

ΘΑ ΘΕΛΩ ΚΑΡΔΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΕΡΩΤΕΣ?
(ΑΙΣΘΗΜΑ-SEX)-0\5
όχι βέβαια!

ΘΑ ΚΛΕΙΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ(ΦΟΒΟΣ-ΒΙΑ)-0\5
δεν υπάρχει λόγος!

ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΡΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ?(ΔΡΑΣΗ-ΑΓΩΝΙΑ)-3,5\5
Αληθινά αξιοθαύμαστη ιστορία!

ΘΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΩ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ?(ΣΚΕΨΗ)-3,5\5
εμπιστοσύνη,ειλικρίνεια, σεβασμός , απαραίτητα στοιχεία για όλων των ειδών τις σχέσεις!

ΘΑ ΔΩ ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ?(ΟΠΤΙΚΑ ΕΦΕ)-0\5
όχι

ΘΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΩ (soundtrack)-1\5
μπα...ακου το μαθητικά χρόνια της βίσση αν θες,

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7,5+\10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis