fwto

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

THE GIFT- ΤΟ ΧΑΡΙΣΜΑ


ΤΙΤΛΟΣ: THE GIFT- ΤΟ ΧΑΡΙΣΜΑ
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Cate Blanchett, Keanu Reeves, Katie Holmes, Giovanni Ribisi, Hilary Swank, Greg Kinnear
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Sam Raimi
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: "Τηλεφώνησε τώρα σ'αυτό το νούμερο...."

Υπόθεση: Η Annie (Cate Blanchett) ζει σε μία επαρχιακή πόλη και μεγαλώνει τα τρια ορφανά παιδιά της, μετά τον σχετικά πρόσφατο χαμό του άντρα της. Όλοι στην πόλη γνωρίζουν οτι έχει κάποιες ιδιαίτερες ικανότητες, ένα χάρισμα να "βλέπει" το μέλλον και γεγονότα που θα συμβούν ή έχουν ήδη συμβεί και πολλοί είναι αυτοί που την επισκέπτονται για να την συμβουλευτούν, όπως η σύζυγος (Hilary Swank) του άξεστου και βίαιου Donnie Barksdale (Keanu Reeves) που την κακοποιεί αλλά και ο Buddy Cole (Giovanni Ribisi) ένας κάτοικος με ψυχολογικά προβλήματα που μόνο στην Annie εξομολογείται. Πολλοί είναι αυτοί όμως που αμφισφητούν αυτό το "χάρισμά" της και στρέφονται εναντίον της. Ωστόσο, σ'αυτήν στρέφεται η αστυνομία όταν προσπαθεί να εξιχνιάσει την υπόθεση εξαφάνισης της κόρης (Katie Holmes) ένος επιφανούς επιχειρηματία της περιοχής αλλά και της αρραβωνιαστικιάς του διευθυντή του σχολείου (Greg Kinnear). Τα οράματα της Annie οδηγούν στο κτήμα του Donnie Barksdale, όπου και ανακαλύπτεται το πτώμα της άτυχης κοπέλας και συλλαμβάνεται ο ύποπτος. Σύντομα όμως, νέα οράματα στοιχειώνουν την Annie και αποκαλύπτεται οτι τελικά άλλος είναι ο δολοφόνος......
Για πες, για πες: Το ότι η υπόθεση είναι κοινότυπη, μπλασέ και χιλιοειπωμένη το κατάλαβες και μόνος σου χωρίς να χρειάζεται να έχεις δει την ταινία!!! Σίγουρα δηλ., λίγο υποψιασμένος αν είσαι, μη σου πω ότι έχεις βρει τον δολοφόνο στο πρώτο 20λεπτο της ταινίας!!! Μα καθόλου πρωτοτυπία πια; Πέρα τούτου όμως, οφείλω να ομολογήσω ότι κυλά ευχάριστα η ώρα (τώρα βέβαια, θα μου πεις: "hellooooo!! Θρίλερ έβλεπες, το θυμάσαι;"). Και αυτό γιατί, ναι μεν ξέρεις οτι πίσωωωωω απο την πόρτα την μισάνοικτη και την τρομακτική μουσική που την συνοδεύει..............εεε, προφανώς μια μπαρούφα θα είναι που την έβαλε ο σκηνοθέτης μωρέ, έτσι....μπάς και κλάσεις καμιά μέντα!!! (αλλά μπααααα......αφού εσύ είσαι διάνοια στα ψυχολογικά θρίλερ και αυτό μπροστά σε άλλα που χεις δει, μοιάζει σαν μουσικό videoclip της Britney Spears!! Να λέμε την αλήθεια τώρα....) Αφού μέχρι και αυτοί το κατάλαβαν ότι δεν τραβάει το πράμα και πέταξαν στα γρήγορα το τέλος, έτσι που χάνεσαι λίγο και νομίζεις ότι κάποιος έβαλε το dvd στο forward για να ξεπετάξει στα γρήγορα την ταινία! Βέβαια, η Cate είναι η μόνη που με την ερμηνεία της σου θυμίζει πού και πού ότι αυτό που βλέπεις είναι ψυχολογικό-μεταφυσικό θρίλερ..... εξάλλου έχει και το μάτι που λίγο γυαλίζει, δεν μπορείς να πεις! Η ταινία είναι του 2000 αλλά από σκηνοθεσία, εφέ κτλ. ......την κάνεις και για του '90!!! Οι υπόλοιποι ηθοποιοί εμφανίζονται λίγα λεπτά ο καθένας οπότε απλά τους προσπερνάς....τους περισσότερους....
Με αρέσει: ...γιατί μερικούς, από την άλλη, όπως η Hilary Swank, που σκάει μύτη σαν καχεκτικό, nervus-anorexius με μαλλί τύπου Bon Jovi αλά '80s, και να θέλεις δεν την προσπερνάς!!! Εμένα πολύ με άρεσε! Χαχαχαχα! Αααα, και η κυρα-Κρουζ όμως μια χαρά υποδύθηκε την τσουλίτσα! (Τυχαίο?). Η μόνη της εμφάνιση που μου 'χει αρέσει...ούτε καν στο "Dawson's creek" να φανταστείς δεν μπορούσα να την βλέπω..... Για την θεά-Cate να μην τα ξαναλέω!!!
Δεν με αρέσει: Νομίζω ότι έκανα αρκετά σαφές τι μου άρεσε και τι όχι.....εεε...ας μη τα ξαναλέω και καταντάω πληκτική!!!
Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας: Το σενάριο είναι.....του Billy Bob Thorton!!! Ναι, ναι!! Αυτού που κατάλαβες!!! Και βασίζεται σε προσωπικές εμπειρίες της...μητέρας του, που και αυτή, όπως η πρωταγωνίστρια, είχε κάποιες μεταφυσικές ικανότητες!!! Βγάλε μόνος σου τα συμπεράσματά σου τώρα γιατί αν μιλήσω θα γίνω κακιά!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis