fwto

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

The Holiday


Υπόθεση : Η Iris (Kate Winslet) είναι μια γυναίκα που είναι χρόνια ερωτευμένη με ένα άντρα που την τυραννά, γιατί μια είναι μαζί της και μια χώρια και σε ένα εργασιακό πάρτι, της ανακοινώνετε αυτός ο άντρας πρόκυτε να παντρεύτει. Στην άλλη άκρη του κόσμου η Amanda (Cameron Diaz) συνειδητοποιεί ότι ο άντρας που περνούσε την ζωή της, την απατούσε, έτσι αποφασίζει να πάει διακοπές μόνη της κάπου μακριά, βρίσκει λοιπόν την αγγελία της Iris για ανταλλαγή σπιτιών, τα συμφωνούν και έτσι την επόμενη κιόλας μέρα η Iris φτάνει στο κοσμοπολίτικο L.A. ενώ η Amanda βρίσκει την ηρεμία της σε ένα χαριτωμένο μικρό σπιτάκι στην εξοχή της Αγγλίας. Σύντομα μετά τον ερχομό τους, γνωρίζουν και οι δυο έναν καινούργιο άντρα. Η Amanda γνωρίζει τον γοητευτικό Graham (Jude Law), αδελφό της Iris και η Iris γνωρίζει τον συνθέτη Miles (Jack Black), έχοντας πρώτα απεξαρτηθεί από τον άντρα που ήταν ερωτευμένη στον Λονδίνο.

Με μια κουβέντα : Αν και είναι λίγο εκτός εποχής καταφέρνει, να σε κάνει να θες τα Χριστούγεννα ΤΩΡΑ!!!


Γενικά : Εγώ έχω ένα κακό, όταν τρώω θέλω παράλληλα να βλέπω και κάτι για να ευχαριστιέμαι το φαγητό μου όσο το δυνατόν πιο πολύ, σαν να λέμε άρτον και θεάματα, όπως έλεγαν και οι ρωμαίοι… ή εμείς το λέγαμε;… δεν έχει σημασία. Το ¨The Holiday¨ είναι από τις λιγοστές ταινίες που είναι τόσο ευχάριστη και ζωντανή που δεν κουράζει ακόμα και αν την έχεις δει 100 φορές και που μπορεί να μετατρέψει το φαγητό σε μια πολύ ενδιαφέρουσα οπτικογεστική διαδικασία. Τα ατού που παρέχει το έργο, είναι αρκετά. Πρώτον, η ανταλλαγή σπιτιών μέσω διαδικτύου όσο ουτοπικό και αν φαίνετε σε κάνει να θέλεις να κάνεις ακριβώς το ίδιο για να ξεχάσεις όλα σου τα προβλήματα και να πας κάπου μακριά, οπότε έχουμε την άμεση ταύτιση συναισθημάτων μεταξύ χαρακτήρα και θεατή. Δεύτερον, το καταπληκτικό καστ των ηθοποιών, τρομερή η Kate Winslet, στην οποία και κάνουμε αφιέρωμα αυτό τον μήνα, η οποία ήταν για μένα μια πραγματική αποκάλυψη σε αυτόν τον πιο ανάλαφρο ρόλο. Η Cameron Diaz σε ασφαλή νερά για την ίδια τα καταφέρνει μια χαρά. Ο Jack Black αφήνει στην άκρη το ακραίο κωμικό του πρόσωπο και ηρεμεί ελαφρώς για να μας δείξει ότι μπορεί να σταθεί ισάξια ανάμεσα σε πιο ¨σοβαρά¨ καλλιτεχνικά αστέρια του σινεμά. Ο – tonigh we breaking the law, the – Jude Law κατάφερε να με κάνει να ξεχάσω την άσχημη εικόνα που είχαν για αυτόν μετά από το Alfie (Τραγική ταινία). Τρίτον, το γεγονός πως υπάρχουν δυο ερωτικές ιστορίες μέσα σε μια ταινία, που καταφέρνουν να αναδειχθούν εξίσου, χωρίς να χάνετε η μια για την καλύτερη ανάδειξη της άλλης. Τέταρτον, το soundtrack της ταινίας που μπορεί να έχει αρκετά χριστουγεννιάτικα τραγούδια, αλλά το ορχηστρικό κομμάτι σε ανταμείβει, καθώς είναι σαν να βγαίνει από παραμύθι. Τέλος δεν ξέρω τι άλλο να σου πω, αν δεν την έχεις δει, πρέπει να τρέχεις. Οκ δεν είναι το μεγάλο δράμα, ούτε η απόλυτη καταιγιστική περιπέτεια, είναι απλά μια όμορφη και πάρα πολύ ευχάριστη ρομαντική κομεντί, που για το είδος της κατάφερε να βγει πολύ ενδιαφέρουσα, οπότε ξανάλεω, αν δεν την έχεις δει τρέχα!


Η Ατάκα : Arthur Abbott: Iris, στις ταινίες έχουμε τις πρωταγωνίστριες και τις καλές φίλες. Είναι ολοκάθαρο πως είσαι πρωταγωνίστρια αλλά για κάποιον λόγο συμπεριφέρεσαι σαν καλή φίλη…


Ποιον θα έπαιζα : Θα ήθελα αν πάρω για γυναικείο ρόλο την Iris και για αντρικό τον Miles.


Αγαπημένη σκηνή : Η σκηνή με το μπέρδεμα με την τριπλή τηλεφωνική κλήση, αλλά και η αμέσως επόμενη στο βίντεο κλαμπ με τον Miles να τραγουδά τις μελωδίες από γνωστές επιτυχημένες ταινίες.


Χειρότερη σκηνή : Δεν έχω!


Δες την : Γιατί είσαι σε μια ψιλομελαγχολική φάση και θες να σου φτιάξει την διάθεση, ακόμη δες την για το εξαιρετικό καστ και για την έξυπνη υπόθεση της ανταλλαγής σπιτιών.


Μην την δεις : Αν δεν αντέχεις όλα αυτά τα μέλια και οι καρδούλες των αισθηματικών ταινιών και τα happy end σου φέρνουν ναυτία.


Με ποιον να την δεις : Με την κοπέλα σου.


Μην την δεις με : Με τους φίλους σου.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis