fwto

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Tales from Earthsea


Υπόθεση : Κάτι περίεργο συμβαίνει στην γη, οι άνθρωποι φέρονται παράξενα ενώ το βασίλειο καταρρέει. Το πιο περίεργο από όλα είναι πως άνθρωποι είδαν δράκους στους οποίους δεν επιτρέπετε η εισβολή τους στον κόσμο των ανθρώπων. Μέσα σε όλα αυτά τα περίεργα που συμβαίνουν ο Ged ένας περιπλανώμενος μάγος αναζητεί την αιτία των αλλαγών αυτών. Κατά την διάρκεια του ταξιδιού του συναντά τον Πρίγκιπα Arren, ο οποίος μπορεί να μοιάζει με ένα συνεσταλμένο μικρό έφηβο αγόρι, κατά βάθος όμως κρύβει μια σκοτεινή πλευρά που τον κάνει κάτοχο μεγάλης δύναμης, άπονο, άσπλαχνο και μισητό. Για την μάγισσα Kumo, ο Arren είναι το απόλυτο θύμα για να επιτύχει τους στόχους της κατά του Ged.


Με μια κουβέντα : Καλό, αλλά έχουμε δει και καλύτερα του είδους.


Γενικά : Πρώτη πληροφορία: Τα Ιαπωνικά στούντιο Ghibli είναι κάτι σαν τα στούντιο της Disney που έχουμε εμείς εδώ στην δύση. Δεύτερη πληροφορία: Η συγκεκριμένη ταινία είναι παρμένη από μια σειρά βιβλίων. Ο συγγραφέας των βιβλίων θέλησε να μεταφερθεί η ιστορία από τα βιβλία στην μεγάλη οθόνη υπό την επίβλεψη του Hayao Miyazaki, ο οποίος ουσιαστικά ¨καθιέρωσε¨ τα στούντιο Ghibl. Ο Hayao Miyazaki όμως εκείνη την περίοδο δούλευε πάνω στο ¨ Howl's Moving Castlel¨ (θα το ανεβάσουμε στο Blog όπως και το βραβευμένο με Oscar ¨ Spirited Away¨). Έτσι η ταινία ανατέθηκε στον Goro Miyazaki, γιο του Hayao Miyazaki και αυτή είναι η πρώτη του κινηματογραφική απόπειρα. Τρίτη πληροφορία: η ταινία βγήκε στις Ιαπωνικές αίθουσες το 2006, σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο βγήκε μόλις πριν από 2 μήνες. Τέταρτη πληροφορία: Για τα Ιαπωνικά κινούμενα σχέδια πρέπει να γνωρίζεις πως δεν είναι κάτι ευκολοχώνευτο και κυρίως κάτι εύκολο για να το κατανοήσεις. Είμαι σίγουρος πως σε έπεισα να δεις την ταινία… Κοίτα, ψέματα δεν θα σου πω, δεν είναι αρκετά καλή ταινία, σε σχέση πάντα με το τι μας έχει προσφέρει ο πατέρας του σκηνοθέτη. Η στόρια δεν πολύ βγάζει νόημα γιατί από ότι έμαθα είναι το θέμα από το τρίτο βιβλίο μιας σειράς από τέσσερα βιβλία, αυτομάτως λοιπόν είναι ένα κομμάτι μιας ιστορίας χωρίς παρελθόν και χωρίς μέλλον. Αυτός είναι ο λόγος που η ταινία δεν άρεσε σε αρκετό κόσμο, γιατί είναι σαν να βλέπεις μόνο το δεύτερο μέρος από τον Άρχοντα των δαχτυλιδιών χωρίς να έχεις δει το πρώτο και χωρίς να σου υπόσχετε το τρίτο. Πέρα από αυτό η ταινία έχει εκπληκτική μουσική και τόσο όμορφα γραφικά που σε κάνει να θέλεις να μπεις μέσα στο παραμύθι. Εδώ είναι που βλέπουμε ότι ο γιος έχει πάρει κάτι από την τέχνη του επιτυχημένου του πατέρα.


Ποιον θα έπαιζα : Τον Πρίγκιπα Arren.


Αγαπημένη σκηνή : Το πανοραμικό πλάνο της πόλης Hort. Αυτή η πόλη ήταν ένα μίγμα της χαμένης Ατλαντίδας και του Μόντε Κάρλο!


Χειρότερη σκηνή : Η τελευταίες σκηνές της μονομαχίας, που πραγματικά δεν έλεγε να τελειώσει.


Δες την : Για την ιστορία, γιατί σου αρέσουν τα Ιαπωνικά κινούμενα σχέδια.


Μην την δεις : Γιατί παίζει να μην βγάλεις άκρη με την μπερδεμένη υπόθεση και επειδή δεν διδάχτηκες την Ιαπωνική γλώσσα στο σχολείο και τώρα σου χτυπά στα αυτιά.


Με ποιον να την δεις : Μόνος.


Μην την δεις με : Με την σχέση σου και τους φίλους σου.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis