fwto

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

HEAVEN(2002)


ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ:
ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΕΣΥ?ΒΟΜΒΑ ΕΓΩ!
Παίζουν:Cate Blanchett, Giovanni Ribisi
Σκηνοθεσία:Tom Tykwer

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ,ΔΡΑΜΑ,ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ,ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ

Τορίνο,Ιταλία.Μία νεαρή γυναίκα,καθηγήτρια αγγλικών χάνει τον άνδρα της από ναρκωτικά αλλά δεν βρίσκει την δικαίωση στο πρόσωπο του νόμου και αποφασίζει να πάρει μόνη της εκδίκηση.Βάζει βόμβα στην εταιρεία του μεγαλεμπόρου αλλά κατάλάθος σκοτώνει 4 αθώους.Συλλαμβάνεται και εκεί θα γνωρίσει τον μεταφραστή της ο οποίος θα την ερωτευτεί και θα τη βοηθήσει να αποδράσει(εν αγνοία της αρχικά).

Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ

Πωω !αυτή η ταινία με γυρνάει χρόνια πίσω!είχα πάει να την παρακολουθήσω στο ολύμπιον με τη φίλη και συμμαθήτρια μου Κ.!
Το σινεμά σαν χώρος μέτριος , τελείως άβολες καρέκλες και φυσικά ούτε λόγος για ήχο surround όπως μας έχουν συνηθίσει οι πολυκινηματογράφοι!
Φυσικά ευτυχώς η ταινία δεν έχει ανάγκη από τα τεχνικά εφέ γιατί ήταν περισσότερο εστιασμένη στους χαρακτηρες και την πλοκή αυτή καθεαυτή,οπότε μικρό το κακό!
Η συγκεκριμένη ταινία ήταν καλή δεν λέω, αλλά είχε 2 αρνητικούς παράγοντες!
Πρωτον ο πρωταγωνιστής, τον βλέπω συχνά πυκνά σε ταινίες αλλά ειλικρινά απορώ!Ή μάγια τους κάνει,ή τους πληρώνει,ή τους καθετε, ή έιναι γιος, ανιψιος εγγονός δισσέγονος κουνιάδος κτλ κανενός μεγαλοσκηνοθέτη!δεν εξηγείται αλλιώς!Μισώ το μισοκοιμισμένο βλέμμα του και αυτή του την απάθεια που καθρεφτίζεται σε όλο το πρόσωπο!
Βέβαια , αν σκεφτείς πως το παίζει ο ψυχοπονιάρης της υπόθεσης, που από μόνος του προσφέρεται να βοηθήσει στη δραπέτευση μιας τρομοκράτισσας , επειδή ερωτεύεται, ίσως δικαιολογείς την αφελή του στάση!anyway εγω απλά θα τον εκμεταλευόμουν να βγω και μετά μη με είδατε!(μόνο αν ήμουν τρομοκράτης όλα αυτα!)
Τεσπα δευτερον με ξενέρωσε απίστευτα στο τέλος, αν και ρεαλιστικά να το δεις άλλη λύση δεν υπήρχε!
Από κει και πέρα ήταν μια πολύ καλή ταινία με αγωνία,σκέψη προβληματισμό, γραμμένη από τον συγχωρεμένο KIESLOFSKI!που την παρακολουθείς με αμείωτο ενδιαφερον και τελικά νιώθεις και μια συμπονοια και για την πρωταγωνίστρια αλλά και τον άλλο το ζαβο!
Η CATE ,θεά δεν το συζητώ κακή κουβέντα δεν μπορεί να βγει από το στόμα μου!την θεωρώ από τις αγαπημένες μου ηθοποιούς γιατί αν και νιώθεις νια ψυχρότητα στον τρόπο που παίζει έχει ενα κάτι επίσης μαγικό που απλά με κάνει να την προσκυνώ!!

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΟΥ

ΘΑ ΓΕΛΑΣΩ?(ΓΕΛΙΟ)-0\5
όχι

ΘΑ ΚΛΑΨΩ(ΚΛΑΜΑ)-0\5
αν και δραματική όχι

ΘΑ ΘΕΛΩ ΚΑΡΔΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΕΡΩΤΕΣ?
(ΑΙΣΘΗΜΑ-SEX)-3\5
μα με το ζαβό??δεν τον πάω μια!

ΘΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΩ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ?(ΣΚΕΨΗ)-2\5
πολλά και διάφορα!

ΘΑ ΚΛΕΙΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ?(ΦΟΒΟΣ - ΒΙΑ)-0\5
όχι

ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΡΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ?(ΔΡΑΣΗ-ΑΓΩΝΙΑ)-3\5
καλούτσικη δράση

ΘΑ ΔΩ ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ?(ΟΠΤΙΚΑ ΕΦΕ)-2\5 ψιλοπράγματα

ΘΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΩ?(SOUNDTRACK)-2\5
έτσι κι έτσι

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ-7\10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis