fwto

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Knight and Day


Υπόθεση : Η June Havens (Cameron Diaz) βλέπει την ζωή της να πλέκετε σαν κουβάρι όταν γνωρίζει έναν όμορφο άντρα, τον Roy Miller (Tom Cruise), στο αεροδρόμιο, μετά μπαίνουν στην ίδια πτήση μαζί, εκείνη μπαίνει στο μπάνιο για να πουδράρει την μύτη της και όταν βγαίνει έξω, όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα είναι νεκροί ενώ ο Roy κατευθύνει το αεροπλάνο σε ένα χωράφι με καλαμπόκια. Από εκείνη την στιγμή και μετά όλα αλλάζουν στην ζωή της June γιατί όταν δεν είναι ναρκωμένη από τον γοητευτικό Roy, βρίσκετε κυνηγημένη από το FBI σε τροπικά νησιά, στους αυτοκινητόδρομους της Βοστόνης και στα στενοσόκακα Ισπανικών πόλεων. Προσπαθώντας να παραμείνει ζωντανή, θα πρέπει να ανακαλύψει ποιος αληθινά είναι ο Roy και αν αξίζει τελικά να τον εμπιστεύεται και να τον βοηθήσει να σώσει τον κόσμο.

Με μια κουβέντα : Και όπως είχε πει η φίλη μου η Έλλη: «Δεν της φαίνεται, αλλά είναι καλή!»

P.s.: Έλλη, ευχαριστώ για τα μαθήματα ορθογραφίας, αλλά να ξέρεις πως έχασες τον χρόνο σου!!!


Γενικά : Ο Tom Cruise και η Cameron Diaz συνεργάστηκαν για πρώτη φορά πριν εννέα χρόνια στην ταινία ¨ Vanilla Sky ¨. Φέτος ένωσαν για μια ακόμα φορά τις δυνάμεις τους για τα γυρίσματα της συγκεκριμένης ταινίας, η οποία βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες το καλοκαίρι που μας πέρασε. Τολμώ να ομολογήσω πως αν και δεν είδα την ταινία το καλοκαίρι, είμαι σίγουρος πως για όσους πήγαν και την παρακολούθησαν, ήταν σίγουρα μια ανάσα δροσιάς μέσα στην ξεραΐλα του κινηματογραφικού τοπίου κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Η ταινία διαθέτει άπλετη δράση, γρήγορη πλοκή, ανάλαφρο σενάριο, επικίνδυνες σκηνές που κόβουν την ανάσα και αρκετές ημίγυμνες εμφανίσεις του Tom, για να αποδείξει στους κακεντρεχείς ότι έχει ακόμα κορμάρα. Τώρα που το καλοσκέφτομαι η συγκεκριμένη ταινία μπορεί να έγινε μόνο και μόνο, για να προετοιμάσει το κοινό του ο Tom για την επιστροφή του στο τέταρτο μέρος της σειράς ¨Επικίνδυνη Αποστολή¨. Έτσι για να μην μοιάζει η συγκεκριμένη ταινία, με κάποια από τις ¨Επικίνδυνες Αποστολές¨ έβαλε στην άκρη την Cameron η οποία αρκετές φορές κοιμόταν κατά την διάρκεια του έργου, καθώς ο Tom την είχε συνέχεια ναρκωμένη. Ναρκωμένη μεν αλλά ξύπνια η ξανθιά γατούλα καθώς αρκετές φορές ξελάσπωσε τον Tom στο έργο. Καλή ταινία, ανάλαφρη και σε κρατά κολλημένο, αλλά πρέπει να έχεις στο μυαλό σου, πως σε τέτοιου είδους ταινίες, η υπερβολή έχει τον πρώτο λόγο, οπότε μην χάσκεις με το στόμα ανοιχτό όταν ο Tom προσγειώσει με απόλυτη ακρίβεια κοτζάμ αεροπλάνο σε έναν αγρό με καλαμπόκια!


Η Ατάκα : Roy Miller : «Κανείς δεν θα μας ακολουθήσει, αλλιώς θα πυροβολήσω τον εαυτό μου και μετά την κοπέλα.»


Ποιον θα έπαιζα : Τον ρόλο του Cruise χωρίς το τρέξιμο!


Αγαπημένη σκηνή : Η σκηνή όπου η Cameron έχει απαχθεί από τους ¨κακούς¨ και εκείνοι της έδωσαν ναρκωτικά για να πει την αλήθεια και εκείνη μαστουρωμένη όπως ήταν, άρχισε να λέει ότι βλακεία της κατέβαινε στο κεφάλι.


Χειρότερη σκηνή : Μέχρι να γνωριστούν οι χαρακτήρες, να σκάσουν μύτη οι κακοί, να αρχίσει το κυνηγητό, πέρασαν 10 πολύ (!) βασανιστικά λεπτά, από εκεί και ύστερα όλα βέβαια κύλισαν καλά.


Δες την : Για την γρήγορη πλοκή, για τους δυο λαμπερούς πρωταγωνιστές με το χαμόγελο τη Colgate, για τα ωραία της εφέ και για το ανάλαφρο σενάριο της που μέσα σε όλο το τρέξιμο, έχουμε και μερικές αστείες (υποτίθεται) ατάκες.


Μην την δεις : Αν δεν θες να δεις μια ταινία η οποία έχει άπειρα υπερβολικά στοιχεία περιπέτειας.


Με ποιον να την δεις : Με φίλους, αγόρια-κορίτσια δεν έχει σημασία ή με την κοπέλα σου.


Μην την δεις με : Με άτομα που δεν τους αρέσουν οι ταινίες δράσης που έχουν μια πιο έντονη δόση χιούμορ μέσα τους.




2 σχόλια:

ShareThis