fwto

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

HARRY BROWN(2009)


ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ:
ΕΛΑ ΣΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ,ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΣΕ ΞΕΚΑΝΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΝΑ ΝΤΟΥ!!
Παίζουν:Michael Caine,Emily Mortimer,
Iain Glenn
Σκηνοθεσία:Daniel Barber

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ,ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ

Ο Harry Brown είναι ένας ήσυχος ηλικιωμένος αποστρατος πεζοναύτης και πρόσφατα χήρος.Συζητά με έναν καρδιακό του φίλο, που του εκμυστηρεύεται τους φόβους του, σχετικά με μια συμμορία νεαρών που έχει γίνει ο φόβος και ο τρόμος της περιοχής.Μια μέρα επισκέφτεται τον Η.Brown μια αστυνομικός που του ανακοινώνει πως ο φίλος του είναι νεκρός.Η αστυνομικός κάνει εντατική έρευνα σχετικά με το θέμα αλλά ο Brown είναι πλέον αποφασισμένος να πάρει τον νόμο στα χέρια του αφού ο νόμος αδρανεί και καθυστερεί για τη δικαίωση.


Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ

Σεβαστός ηθοποιός και αξιόλογος ο Michael Caine αλλά η συγκεκριμένη ταινία έρχεται για να ανατρέψει την εικόνα του συνήθως ευγενικού και ήσυχου ανθρώπου που μας έχει συνηθίσει.
Ένας ηλικιωμένος (ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας caine! μεγάλωσες!) τα παίρνει στο κρανίο πρώτα από το θάνατο της γυναίκας του, που προσωπικά δεν κατάλαβα από τι πέθανε!και μετέπειτα από την δολοφονία του καλύτερου του φίλου από την επίθεση κάτι ομολογουμένως κωλόπαιδων και αποφασίζει να τα ξεκάνει!!αφού η αστυνομία αδρανεί, σου λέει, θα πρέπει να κάνω εγώ όλη τη δουλειά(εξαίρεση μια αστυνομικός αλλά τι να κάνει κι αυτή μόνη της!)!
Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι η ταινία ήταν ιδιαίτερα ωμή,σκοτεινή μεταφορικά! και βίαια ίσως και επίτηδες για να δείξει πόσο άσκοπη βία και εγκληματικότητα υπάρχει στις σημερινές κοινωνίες, αλλά προσωπικά δεν ήμουν προετοιμασμένη για τέτοιο θέαμα!(συγχωρέστε με ίσως έχω γίνει υπερβολικά ευαίσθητη στις σκηνές βίας).
Σαφώς η ταινία έχει έντονη δράση και σασπένς και σιγουρα είναι αρκετά ρεαλιστική αλλά θεωρώ ότι κάποιες σκηνές θα μπορούσαν να απουσιάζουν.
Ο Caine κρατά στους ώμους του την ταινία ,κάτι σαν τιμωρός την έχει δει που καθαρίζει την πόλη από τη βρωμιά και τη σαπίλα!(αααα!τι μου θύμισε!ευλογητός ένα πράγμα χωρίς μάσκα!) παίζει παρόλα αυτά άψογα , μετρημένος στα συναισθήματα, με το θυμό που υποτίθεται ξεχυλίζει στην ταινία, να βγαίνει τόσο περίτεχνα και κατά ένα παράξενο τρόπο, τόσο ήρεμα!!!!Δεν ξέρω μάλλον είναι η αύρα του τέτοια!!!!!!!.
Δεν θα βαρεθείς λεπτό νομίζω , είναι καλογυρισμένη ταινία,καλό σενάριο ,απλά να ξέρεις έχει αρκετή βία!δεν είναι και ο εφιάλτης στο δρόμο με τις λεύκες αλλά και πάλι μη τη δεις με κανένα παιδάκι!!!!
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΟΥ

ΘΑ ΓΕΛΑΣΩ?(ΓΕΛΙΟ)-0\5
δεν νομίζω

ΘΑ ΚΛΑΨΩ(ΚΛΑΜΑ)-0\5
όχι δεν έχει τέτοιες τάσεις η ταινία!

ΘΑ ΘΕΛΩ ΚΑΡΔΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΕΡΩΤΕΣ?(ΑΙΣΘΗΜΑ-SEX)-0\5
ούτε με το σταγονόμετρο!

ΘΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΩ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ?(ΣΚΕΨΗ)-2\5
βία,φόνοι,σκοτωμοί και η αστυνομία τι κάνει??

ΘΑ ΚΛΕΙΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ?(ΦΟΒΟΣ - ΒΙΑ)-3.5\5 ειλικρινά δεν το περίμενα!αρκετό αίμα!

ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΡΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ?(ΔΡΑΣΗ-ΑΓΩΝΙΑ)-3,5\5
Ξύλο, βία, μυστήριο κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον!

ΘΑ ΔΩ ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ?(ΟΠΤΙΚΑ ΕΦΕ)-0\5
όχι

ΘΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΩ?(SOUNDTRACK)-1\5
μπα....


ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ-7,5\10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis