fwto

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

OSCAR AND THE LADY IN PINK(2009)


ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ :
ΓΙΑΤΙ Η ΖΩΗ ΑΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΗ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ!!!
Παίζουν:Michele Laroque,Amir,Max Von Sydow
Σκηνοθεσία:Eric Emmanuele Schmitt

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ,ΔΡΑΜΑ


Ο Όσκαρ είναι ένα 10χρονο αγόρι που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο με καρκίνο.Κανείς δεν του λέει την αλήθεια για τη σοβαρότητα της κατάστασης και την ασθένεια του και νιώθει παραμελημένος ακόμη και από τους γονείς του.Εξαίρεση μια εκκεντρική κυρία με ροζ κουστούμι που μοιράζει πίτσα και του αποκαλύπτει πως ήταν παλαιστής.Το αγόρι ζητάει να την ξαναδει και εκείνη για να απαλύνει τον πόνο του του προτέινει να παιξουν ένα παιχνίδι.Για κάθε μέρα που περνά ο όσκαρ θα είναι σαν να ζει 10 χρόνια.Με αυτό τον τρόπο του προσφέρει μια ολόκληρη ζώη μέσα σε λιγες μέρες .Επιπλέον τον παροτρύνει να γράψει γράμματα στο Θεό όπου θα εκθέτει τους φόβους , τις ανησυχίες του, την περιγραφή του πρώτου του έρωτα και όλες τις χαρές που προσφέρει η ζωή στο πέρασμα της, παρά τις όποιες δυσκολίες.

Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ

'Οταν διαβάζεις πως η ταινία μιλά για ένα 10 χρονο παιδί με καρκίνο είναι λογικό πως τα πρώτα αισθήματα που σου δημιουργόυνται είναι λύπη, θυμός οργή.συμπόνοια και γενικά δεν νιώθεις και πολύ ανεβασμένος στην ιδέα ότι θα παρακολουθήσεις μια ταινία που βαθιά μέσα στο μυαλό σου ξέρεις περίπου την κατάληξη!
Με την συγκεκριμένη δεν τα αποφεύγεις, αλλά συνδυάζονται όσο και αν σου ακούγεται απίστευτο με χαρά, τρυφερότητα,μαγεία,αθωώτητα.
Η ταινία είναι ένα μικρό διαμαντάκι που ουσιαστικά είναι ύμνος ζωής πάνω στο θλιβερό γεγονός του θανάτου και της αρρώστειας!
Καταπληκτικές ερμηνείες τόσο ανθρώπινες,και βαθιά συναισθηματικές με τον μικρό όσκαρ να κλέβει την παράσταση!
Μέσα από αλληγορικές αφηγήσεις και συμβολισμούς η ταινία μας δείχνει πως η ζώη είναι μια συνεχής πάλη ,με χαρές αλλα και λύπες σε κάθε ηλικία!αλλά ανεξάρτητα αυτού είναι ένα μεγάλο δώρο που όλοι αξίζουμε και πρέπει να το απολαμβάνουμε!
Θα μου πείτε σε τέτοιες περιπτώσεις όταν ξέρεις την σκληρή αλήθεια είναι δυνατόν να ωραιοποιείς τις καταστασεις??σίγουρα όχι αλλά από την άλλη και το να τα βάψεις μαύρα και να απορρίψεις πλήρως τα ελάχιστα έστω, της ζωήςδεν είναι λύση!(μιλάω γενικά για τις δυσκολίες της ζωής και όχι τόσο για την αρρώστεια) είναι σαν να παραδίνεσαι μονομιάς!
Πάρα πολύ γλυκιά ταινία,δεν βρήκα αρνητικά επάνω της ,πολύ προσεγμένη παραγωγη΄!
Σε προειδοποιώ όμως ,να έχεις πολλά χαρτομάντιλα δίπλα σου γιατί θα τα χρειαστείς(εκτός αν είσαι από πέτρα και δεν λυγίσεις)
Η ταινία είναι βασισμέμη σε βιβλίο και την αφιερώνω στην ξαδέρφη μου Ν.γιατί από αυτή έμαθα την ύπαρξη του βιβλίου αρχικά, και μετά βγήκε και η ταινία!

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΟΥ

ΘΑ ΓΕΛΑΣΩ?(ΓΕΛΙΟ)-1\5
εεεεεεεεε!στην αρχή είναι κάπως ευχάριστο, μετάααααα.........

ΘΑ ΚΛΑΨΩ(ΚΛΑΜΑ)-5\5
κρεμμύδια να καθάριζα, πιο λίγο θα έκλαιγα!

ΘΑ ΘΕΛΩ ΚΑΡΔΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΕΡΩΤΕΣ?
(ΑΙΣΘΗΜΑ-SEX)-5\5
πολύ συναίσθημα και μια πολυ γλυκιά αίσθηση αγάπης και τρυφερότητας

ΘΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΩ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ?(ΣΚΕΨΗ)-5\5
η ζωή είναι ωραία, η ζωή είναι γλυκιά αλλά και λίγο πιο δίκαιη και χωρίς τόσο πόνο αν ήταν, ακόμη καλύτερα!

ΘΑ ΚΛΕΙΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ?(ΦΟΒΟΣ - ΒΙΑ)-0\5
όχι όχι

ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΡΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ?(ΔΡΑΣΗ-ΑΓΩΝΙΑ)-4\5
αν και είναι κάπως ιδιαίτερο το θέμα της ταινίας , το χειρίζεται τόσο πετυχημένα!

ΘΑ ΔΩ ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ?(ΟΠΤΙΚΑ ΕΦΕ)-2,5\5
μαγική, γεμάτη φαντασία

ΘΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΩ?(SOUNDTRACK)-1\5
δεν θα σε νοιάξει. πίστεψε με,!

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ-7\10


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis