fwto

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

The Reader


Υπόθεση : Ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος έχει τελειώσει και στην μεταπολεμική Γερμανία ο νεαρός Michael Berg (David Kross - Ralph Fiennes ) καταρρέει από εξάντληση μπροστά στο σπίτι της Hanna Schmitz (Kate Winslet). Εκείνη τον βοηθάει και ο Michael όταν γίνεται καλά πηγαίνει στο σπίτι της για να την ευχαριστήσει. Αμέσως δημιουργείτε μια ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα και οι δυο χαρακτήρες βυθίζονται στον παθιασμένο κόσμο του παράνομου έρωτα. Εκείνος δεν μπορεί μακριά από το κορμί της και εκείνη επιθυμεί ο μικρός να της διαβάζει διηγήματα πριν από το σεξ. Όλα ήταν μια χαρά μέχρι την στιγμή που η Hanna εξαφανίζεται μυστηριωδώς. Οκτώ χρόνια αργότερα ο Michael σπουδάζει νομική και μαζί με την τάξη του εμφανίζεται σε μια δίκη σχετικά με τα εγκλήματα που διέπραξαν οι Γερμανοί κατά την περίοδο του πολέμου. Ανάμεσα στις κατηγορούμενες είναι και η Hanna, της οποίας το σκοτεινό και σκληρό παρελθόν αποκαλύπτεται μπροστά στο Michael. Εκείνος ενώνει τα κομμάτια του πάζλ μέσα στο μυαλό του και ανακαλύπτει το απίστευτο μυστικό της Hanna, το οποίο αν αποκαλυφτεί μπορεί και να την σώσει από την φυλακή. Το θέμα όμως είναι, αν εκείνος έχει τα κότσια για να αποκαλύψει το μυστικό της γυναίκας που ακόμα αγαπάει.

Με μια κουβέντα : Πρέπει να την δεις δυο φορές για να νοιώσεις στο έπακρο όλο το συναισθηματικό της βάθος.

Γενικά : Καταρχήν ο υπολογιστής μου χάλασε και είμαι στις μαύρες μου, να φανταστείς πως κάθισα και συναρμολόγησα το κατεστραμμένο μου dvd player μόνο και μόνο για να δω τις δυο τελευταίες ταινίες του αφιερώματος μας. Από τον Stephen Daldry δημιουργό του ¨The Hours¨ και του ¨Billy Elliot ¨, έρχεται η ταινία που χάρισε το Oscar στην Kate Winslet. Το ¨The Reader¨ είναι μια ταινία η οποία μιλά για τον πρώτο έρωτα, για τον έρωτα ενός εφήβου αγοριού με μια μεγαλύτερη του γυναίκα, μια που μας δείχνει πόσο μακριά μπορεί να πάει κανείς για να προστατέψει ένα μυστικό. Την ταινία την είχα δει όταν πρωτοβγήκε και μου άρεσε πάρα πολύ και προχθές που την είδα για δεύτερη φορά με συγκλόνισε ακόμα περισσότερο. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον να βλέπεις μια ταινία γνωρίζοντας τα μυστικά που κρύβουν οι πρωταγωνιστές της, με αυτό τον τρόπο μπορείς να ερμηνεύσεις σωστά την κάθε τους κίνηση η οποία είναι συνυφασμένη με την τήρηση του μυστικού τους. Η Kate Winslet σε ένα ρόλο που σε καθηλώνει, σίγουρα ο καλύτερος και πιο βαθύς ρόλος στην καριέρα της, που της χάρισε το Oscar. Υποδύθηκε μια γυναίκα που διέπραξε εγκλήματα πολέμου, αγάπησε ένα μικρότερο άντρα και κράταγε ένα σημαντικό μυστικό που την έκανε να ντρέπεται για το πια πραγματικά είναι. Η Kate Winslet δεν δίστασε ακόμη να τσαλακώσει την εικόνα της και να μας παρουσιαστεί γερασμένη και ταλαιπωρημένη μέσα στην φυλακή με μια εμφάνιση που ήθελε 7 ώρες προετοιμασίας. Δίπλα της ο μικρός Γερμανός David Kross, δεν καταφέρνει να περάσει απαρατήρητος και μας κάνει σαφές πως είναι ένα νέο παιδί με ταλέντο, που η ιστορία μέχρι στιγμής μας έχει δείξει ότι δεν κάνει σωστές επιλογές στην υποκριτική του καριέρα. Ο άνθρωπος πασπαρτού Ralph Fiennes παίρνει τον ρόλο του πιο ώριμου ηλικιακά Michael Berg, για τον Fiennes δεν ξέρω τι να πω, είναι ένας άνθρωπος που ναι μεν είναι εξαιρετικός ηθοποιός αλλά έχει παίξει σε κάτι μπούρδες ρε παιδί μου που δεν σηκώνει συγχώρεση, άσε δε που όποια Βρετανική ταινία και αν δεις, αυτός είναι μέσα. Τέλος πάντων πολλά είπαμε και δεν χρειάζεται, η ταινία είναι τελεία, η υποκριτική είναι συγκλονιστική, το συναίσθημα στο φουλ και με όμορφη μουσική επένδυση, πρέπει να την δεις!

Η Ατάκα : Hanna Schmitz: «Δεν έχεις την δύναμη για να με ταράξεις, δεν έχεις μεγάλη σημασία για να με αναστατώσεις.»

Ποιον θα έπαιζα : Τον Michael Berg για να διορθώσω τα λάθη του.

Αγαπημένη σκηνή : Η σκηνή όπου η γερασμένη Hanna ακούει μετά από χρόνια την φωνή του Michael Berg να της διαβάζει ένα από τα αγαπημένα της βιβλία.

Χειρότερη σκηνή : Όταν ο νεαρός ακόμα Michael Berg δεν επισκέπτεται την Hanna στην φυλακή.

Δες την: Για τις πολύ καλές ερμηνείες και για την συγκλονιστική ιστορία.

Μην την δεις : Αν δεν μπορείς τις συναισθηματικές ταινίες.


Με ποιον να την δεις : Με την κοπέλα σου!

Μην την δεις με : Με ξινά και παγωμένα συναισθηματικά άτομα!




2 σχόλια:

  1. Molis to eida kai exw sygklonistei!einai apisteuto!einai drama,alla toso alh8ino,ka8olou ypervoliko.
    Symfwnw apolyta gia thn xeiroterh skhnh..ma kala einai dynaton na mhn to pei k na katadikastei?
    K epeishs me sygklonise to gegonos oti opote thn vriskei,panta thn xanei o michael..
    Pantws poly kalh ermhneia tou mikrou! :)
    Elli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. to sygklonistiko einai pws eides auth thn tainia tria xronia argotera, alla den peirazi kalio arga para argotera!! xairomai pou sou arese, einai mia ekpliktikh tainia!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ShareThis